tobo Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Chleje24na7 napisał: One już są wycofane wg strony Shimano. Deore M591 to wiotkie dziadostwo. Jakoś wszyscy polecają "klasyczne przerzutki", a każdy jeździ na shadowkach. M3100 jest ok, ale już widać cięcia jakościowe. Może poszukaj starej M4000 lub M592. Kim są wszyscy? 591 i 592 są nadal oferowane do napędów 9sp. Shadow w przypadku napędów 9sp to wyłącznie 592. 4000, 3100 i altus oraz acera z tym systemem to fabrycznie wyluzowane padaczki które miewają problem od nowości z pracą z kasetami o najwiekszej koronce większej niż 32. 1 Cytuj
Chleje24na7 Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Bicz plis. Czyli masz więcej insiderskiej wiedzy niż samo Shimano z listą wycofanych produktów? Cytuj
tobo Napisano 4 Kwietnia 2023 Napisano 4 Kwietnia 2023 Nadal nie wiem kim są ci wszyscy? Bo jeśli wszyscy czyli bez wyjatkow a ja nie jeżdżę na szedołach to czy wyjątek potwierdza regułę czy jakieś inne licho wyklucza mnie ze statystyk?. Obie deore są nadal powszechnie dostępne. Tyle napisałem. Jeśli mam wybierać i polecać jedną z nich to doświadczalnie polecam 591. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi