Kebap Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 A gdzie mogę się dowiedzieć o tym, o ile mm mogę zwiększyć skok w raidonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Do 120mm o ile pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 W ogóle to ostatnio mój kolega otworzył na chwile wentylek w swoim amortyzatorze i mu prysnął olej na koszulke xD. Wiesz może dlaczego tak sie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Bo w komorze pizytywnej w niektórych amortyzatorach jest ze 3ml oleju który smaruje uszczelniacz tłoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 28 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 A co sie dzieje jak ten olej zniknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2023 Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Jak cały zniknie to uszczelniacz przestanie utrzymywać ciśnienie. Nie bez powodu ustalone są krótkie interwały międzyserwisowe. W RS tzw. mały serwis co 50h i pełny co 200h jazdy. W suntourach formalnie nie wiem jakie ale niektórzy robią mały co miesiąc/dwa bo odczuwają już brak smarowania (walory smarowania ślizgów smarem stałym). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 29 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 To jak mam w takim razie wypuścić powietrze, żeby olej nie wyprysnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Zaworem ku górze i naciskać przez szmatę. Wylatuje tylko tyle co nic. A jak już bedziesz wiedział jakie potrzebujesz mieć ciśnienie to nie będziesz powietrza spuszczał od serwisu do serewisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) DOKUMOSA a jaki olej lejesz do komory powietrznej? Bo u siebie mam od foxa 20Wt ok 3 ml. Ale to tylko tam bo w golenie dolne 15wt w ilości do 8ml na uszczelki butter smar oraz tłumika olejowego 5wt. Edytowane 29 Marca 2023 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) Ja nie leję bo nie mam recona ale manual zaleca 2ml 5WT. Edytowane 29 Marca 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Właśnie zaleca ale mi jeden serwisant znający temat powiedział że tam lepiej taki wlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Marca 2023 Udostępnij Napisano 29 Marca 2023 Większa lepkość bardziej przymuli pracę. W RS uszczelki nie są z gównolitu jak w SR więc tu chodzi tylko o to, żeby cokolwiek było. W SR trzeba lać przekładniowy W90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 I tak myślę czy nie zainwestować w tel tłumik w reconie. Czytałem wpisy typu nie kupuj nie opłaca się lepiej dołożyć do innego amortyzatora. Lubię nie słuchać czasem tylko robić po swojemu niestety 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Czego oczekujesz po wymianie modułu blokady na moduł blokady (bo tłumikiem tego nazwać nie sposób)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 A co sądzicie o amortyzatorze X-Fusion RC32, bo opłaca mi sie kupic rower z takim (rockrider explore 540) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 I jeszcze jedno pytanie, czy tylko mi sie wydaje że hamulce tektro działają jakoś średnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 17 godzin temu, Kebap napisał: A co sądzicie o amortyzatorze X-Fusion RC32, bo opłaca mi sie kupic rower z takim (rockrider explore 540) A co to wogole za marka amortyzatora ? Ogólnie kup rock shox-a coś popularnego i z dostępem bezproblemowym jeśli chodzi o części zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) @Thomass13 Nie wiem, montują to w rockriderze explore 540 i takiego akurat kupie bo mi się opłaca, a jak patrzyłem w internecie to są do niego części, więc chyba nie jest źle, a jak na nim jeździłem to wydaje się być odrobinkę lepszy od suntourów. Jak patrzyłem w internecie to mają swoją stronę, więc na pewno jest całkiem znana. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Kebap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 XF mają w ofercie zarówno totalną kupę jak i całkiem przyzwoite amortyzatory przeganiające średniopółkowce RS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 A jak z modelem rc32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 15 minut temu, Kebap napisał: @Thomass13 Nie wiem, montują to w rockriderze explore 540 i takiego akurat kupie bo mi się opłaca, a jak patrzyłem w internecie to są do niego części, więc chyba nie jest źle, a jak na nim jeździłem to wydaje się być odrobinkę lepszy od suntourów. Jak patrzyłem w internecie to mają swoją stronę, więc na pewno jest całkiem znana. Chyba że tak jest jak piszesz to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) (Miałem na myśli, że kupie tego rockridera) Co sądzicie o tym modelu rockridera? Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Kebap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2023 Rc32 to poziom raidona. Na plus smarowany jest olejem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Ale czy Rockrider Explore 540 to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Dziwnie wygląda w tym Explore ten element pod rurą która idą przewody, mi się to nie podoba ale to kwestią gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi