dans12949 Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Witajcie mam problem z błotnikiem z kross trans 2.0 opona ciagle obciera o błotnik nie mam pojecia co zle robie składam też krossa trans 1.0 i tam to samo. Cytuj
WaGiant Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 A co to za dziwny element na podkowie widelca ? Spróbuj zamontować błotnik nie przed , a za widelcem i podnieść na mocowaniu max do góry . Cytuj
dans12949 Napisano 24 Marca 2023 Autor Napisano 24 Marca 2023 Ten plastikowy czarny element o ktory pytales to łącznik do zamocowania światła przedniego. Jak proboje zamontowac za widelcem to nie da sie tego skrecic bo sroba jest za krotka i nie da sie zalozyc nakretki na koncu bo brakuje śruby chyba ze bez tego mocowania na oswitelenie wtedy by sie jedynie dało. Probowalem tez tak ale dalej obciera i to bardzo, to wyglada tak jakby praktycznie nie było w ogole przestrzeni pomiedzy blotnikiem a opona. Cytuj
WaGiant Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Jeśli nie da się za amorem ( choć moim zdaniem tak powinno być ) to może najpierw mocowanie błotnik a na to mocowanie do lampki ? A do góry na mocowaniu da się podnieść ? Bocznych prętów nie da się wydłużyć ? Cytuj
zekker Napisano 25 Marca 2023 Napisano 25 Marca 2023 Gdzie ci ociera? Z boku, czy od góry? Uchwyt lampki z przodu, błotnika z tyłu, musi się zmieścić, bo grubość się nie zmieni. Jeżeli próbowałeś całość z tyłu, to faktycznie może się nie zmieścić, bo będzie grubiej. Obecnie śruba chowa się w zagłębieniu mocowania lampki. Cytuj
ChuChu Napisano 25 Marca 2023 Napisano 25 Marca 2023 A wystarczy spojrzeć na zdjęcie z katalogu... Cytuj
dans12949 Napisano 25 Marca 2023 Autor Napisano 25 Marca 2023 Godzinę temu, zekker napisał: Gdzie ci ociera? Z boku, czy od góry? Uchwyt lampki z przodu, błotnika z tyłu, musi się zmieścić, bo grubość się nie zmieni. Jeżeli próbowałeś całość z tyłu, to faktycznie może się nie zmieścić, bo będzie grubiej. Obecnie śruba chowa się w zagłębieniu mocowania lampki. Tak robilem ale zobacz na zdjeciu mocowanie lampy jest teraz z przodu a z tylu konczy sie juz sruba bo od tylu ta metalowa obrecz (widelec) jest wglebiona i sruba wystaje na jakis milimetr poza wglebienie wiec nie mam jak zalozyc na nia mocowania blotnika. Obciera mi od gory bo praktycznie nie ma przestrzeni miedzy blotnikiem a opona. Jedynie u gory przy widelcu nie obciera ale im bardziej w dol tym ten blotnik coraz bardziej przylega do opony Cytuj
Sobek82 Napisano 25 Marca 2023 Napisano 25 Marca 2023 "im bardziej w dół tym ten błotnik coraz bardziej przylega do opony"🥸 Cytuj
Rafał87 Napisano 25 Marca 2023 Napisano 25 Marca 2023 (edytowane) te pręty boczne są regulowane, obracasz o 90stopni (chyba w jedną strone się tylko da) te czarne elementy które łączą pręty z błotnikiem i zsuwasz w dół, wtedy możesz pręty wyciągać i wsuwać czyli regulować. Edit, I błotnik montujemy do widelca tak jak na 3cim zdjęciu Edytowane 25 Marca 2023 przez Rafał87 1 Cytuj
zekker Napisano 26 Marca 2023 Napisano 26 Marca 2023 22 godziny temu, dans12949 napisał: zobacz na zdjeciu Ale powymyślali... Wszystkie widelce jakie miałem z otworem do montażu błotnika/lampki były na płasko z podkową, a nie w zagłębieniu. Co do ocierania, to tak jak pisze Rafał, trzeba wyregulować na prętach. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi