girek Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Mam kierownicę 640 mm z lekkim zagięciem - oceniam to na ok. 13 stopni (z każdej strony oczywiście) i lekkim wzniosie. Myślę o zamianie na taką samą szerokość ale z gięciem 27 stopni https://www.centrumrowerowe.pl/kierownica-trekkingowa-xlc-comp-ergo-bar-hb-c08-pd26400/?v_Id=181530 Rower crossowy ale pozycja jest raczej wyciągnięta niż siedząca. Tak na oko wydaje mi się, że po zamianie kierownicy dłonie miałbym jakieś 3 cm bliżej ciała a niespecjalnie mi zależy na bardziej wyprostowanej pozycji. Czy mostek dłuższy np. o 2-3 cm mógłby pomóc w przywróceniu obecnej, bardziej pochyłej sylwetki? Czy to zły pomysł? Cytuj
RabbitHood Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 ?? Ale tak w sumie to po co chcesz zmienić kierownicę? Cytuj
girek Napisano 24 Marca 2023 Autor Napisano 24 Marca 2023 Przy dłuższej jeździe czegoś mi brakuje i szukam wygodniejszego oparcia dla rąk. Miałem rogi na zewnątrz - nie sprawdziły się, mało ich używałem. Teraz mam je w środku - jest lepiej ale kierownica jest strasznie ciasna i te rogi też są mocno w środku - tak ze 25 cm od siebie a poza tym gięcie rogów i kiery do siebie nie pasują. Szerokiej kierownicy nie chcę bo czuję, że te 64 cm co mam teraz to jest dla mnie max. 9 dyszek nie majątek, można zaryzykować tylko nie chciałbym siedzieć jak w klasycznym trekingu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi