Rombek Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Siemaneczko! jako, że powoli się robi cieplej czas zakupić jakiś rower by móc dojeżdżać do pracy/jeździć 3x w tygodniu na jakieś wycieczki rowerowe z kobitką. Wcześniej miałem zwykłego krossa hexagon x2 bodajże i się spisywał, ale może będzie coś troszkę lepszego? Ogólnie rozglądając się znalazłem treka z linku; https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-1-gen-4/p/35060/?colorCode=greydark i wyglądowo bardzo mi się podoba, ale czy osprzęt jest wart swojej ceny? Szukam czegoś do 2.5tysiąca. Trasy jakie będę pokonywał to miasto/las. Coś takiego w zupełności starczy? Dzięki za góry za pomoc!! Cytuj
Mihau_ Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Trek to najbardziej overpriced marka na rynku, warto go brać pod uwagę jeśli ich model wpasowuje się idealnie w twoje potrzeby a nikt inny tego nie oferuje Przy szukaniu "zwykłego crossa" nie ma sensu przepłacać za znaczek, zerknij np na to https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-700/_/R-p-341646 2 Cytuj
MikeSkywalker Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Ze znaczkiem się nie zgadzam. Płaci się za ramę, geometrię. Sporo, ale odwdzięcza się podczas jazdy. Wiem - odpowiedź w stylu dołóż i kup lepszy - ale tu ma to sens. Czyli Dual Sport 2.0. Ceny katalogowe były z kosmosu, żeby nie użyć brzydszego określenia na d. Do tego wyprzedaż, przed rozpoczęciem sezonu Także, @Mihau_ ma sporo racji. W Dual Sporcie jest podobny, wystarczający osprzęt, ale już bez mechanicznych hamulców i klamkomanetek - warto do tego dopłacić. Analogicznym pod względem geometrii rowerem jest Giant Roam - i jego też brałbym pod uwagę. Ale tak jak Trek w zeszłym roku odfrunął z cenami, tak teraz odfrunął Giant z tego co pamiętam. Ale - może gdzieś jeszcze jakiś rower stoi w rozsądnej cenie. Budżet 2500 to mało na rowery takich marek, ale od wspomnianego DS2 zaczyna się coś wartego zakupu, a nieco gorszy osprzęt nie wpływa na odczucia z jazdy, które są na plus. Aaa no i odpowiadając na pytanie - nie jest najlepszy w tym budżecie. Riverside jest nie do pobicia. 1 Cytuj
Rombek Napisano 24 Marca 2023 Autor Napisano 24 Marca 2023 Na wstępie powiem, że dzięki bardzo za tak szybki odzew. Jeżeli za dołożenie kilku stówek - 2900 około mogę mieć lepszy osprzęt to z tego skorzystam. Cenowo trek stoi jak giant, wiec wolałbym zostać przy nim jeżeli mam być szczery. Rama w tym riverside w ogóle do mnie nie przemawia niestety, a może po prostu widząc treka po prostu się już w nim zakochałem i trudno będzie mnie przekonać do innego? Cytuj
keltu Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) W tym budżecie dostaniesz też Marina San Rafael DS2, napęd 2x z tyłu Acera, hydrauliczne heble. Edit: Jest też trochę cięższy Unibike Flash GTS. Edytowane 24 Marca 2023 przez keltu Cytuj
MikeSkywalker Napisano 24 Marca 2023 Napisano 24 Marca 2023 Godzinę temu, Rombek napisał: Rama w tym riverside w ogóle do mnie nie przemawia niestety, a może po prostu widząc treka po prostu się już w nim zakochałem i trudno będzie mnie przekonać do innego? Nie pożałujesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi