Skocz do zawartości

[Rower pod sakwy] /budżet ok. 7000

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory jeżdżę na rowerze trekkingowym Kross Trans Solar 2014. Jako, że rower ma już trochę lat i kilka napraw za sobą pomyślałem, że kupię coś nowego. I chyba poległem. Głównym moim ograniczeniem są kilkudniowe wycieczki z sakwami, a co za tym idzie bagażnik na pokładzie. No i wychodzi na to, że powinien to być znowu rower trekkingowy. 70-80% szosa i ścieżki rowerowe, 20-30% to drogi polne, leśne, szutrowe. Budżet ok. 7000. Chętnie Trek 1120 1120 | Trek Bikes (PL) ale nie mogę go znaleźć w cenie, która mieściłaby się w założonym budżecie ;-). 

Rowery, które biorę pod uwagę to: 
Giant AllTour SLR 1 2021 Rower Giant AllTour SLR 1 2021 | Sklep MCSPORT Łódź
Giant ToughRoad SLR 1 Knight Shield 2022
 Rower Giant ToughRoad SLR 1 Knight Shield 2022 | Sklep MCSPORT Łódź
Giant AnyTour RS 1 Metallic Black 2022 Rower Giant AnyTour RS 1 Metallic Black 2022 | Sklep MCSPORT Łódź
Sirrus X 4.0 EQ
 Sirrus X 4.0 EQ | Specialized.com (bez amortyzatora niestety)
Elops 900 Rower miejski długodystansowy Elops 900 wysoka rama ELOPS | Decathlon

Jeśli możecie, doradźcie co Waszym zdaniem jest godne uwagi.

Ja na Twoim miejscu wziąłbym pod uwagę jeszcze taką opcje jak Muirwoods. 

https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-muirwoods

wbrew pozorom, to bardzo ciekawa i niedroga baza pod dobry wyprawowy rower. Za pozostały budżet możesz wyposażyć go jak Ci się podoba, są wszystkie potrzebne mocowania, jest miejsce na szeeeroką oponę 29x2,35 a i szersza wejdzie, solidna stalowa rama, prosty i bezawaryjny napęd z szerokim zakresem przełożeń.

Edytowane przez Artur85