Punkxtr Napisano 17 Grudnia 2023 Napisano 17 Grudnia 2023 To dość homogeniczny napęd i naprawdę najlepiej działa gdy wszystko pochodzi z tej samej bajki. No i pozostaje też kwestia przerzutki, a raczej zastosowanych w nich kółek. Wszystko można obejść, do starego typu przerzutki można np. założyć kółka Extralite ale są bardzo podatne na uszkodzenia. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 17 Grudnia 2023 Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) No właśnie tu chodzi o przejście na t type i zostawienie posiadanej korby. Widzę że Wolf robi zębatki pod flat topy , ale 380pln nie zachęca . Chociaż jakby sprzedać zębatkę z xx1 .... Garbaruk też się chwali że jego zębatki działająz flattopem ... Ale to wszystko teoria , jestem ciekaw czy ktokolwiek to w praktyce testował. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez marcin_ostrów Cytuj
Wojcio Napisano 17 Grudnia 2023 Napisano 17 Grudnia 2023 Teoria mówi, że łańcuch T ma większe rolki i te nie wchodzą dobrze w stare zębatki. Ta sama jest podziałka łańcucha, ale nie ma zgodności wstecz. Cytuj
zawad22 Napisano 2 Stycznia 2024 Napisano 2 Stycznia 2024 W dniu 17.12.2023 o 13:54, marcin_ostrów napisał: No właśnie tu chodzi o przejście na t type i zostawienie posiadanej korby. Widzę że Wolf robi zębatki pod flat topy , ale 380pln nie zachęca . Chociaż jakby sprzedać zębatkę z xx1 .... Garbaruk też się chwali że jego zębatki działająz flattopem ... Ale to wszystko teoria , jestem ciekaw czy ktokolwiek to w praktyce testował. Ja zamówię Garbaruka, więc sprawdzę jak to działa. W sumie biorąc pod uwagę wysokie ceny tych napędów to jeszcze w miarę rozsądnie wyceniona jest korba X0 z pomiarem mocy (lewostronny). W Niemczech można ją kupić za około 1500-1600 zł. Więc jakoś bardzo nie odstaje względem alternatywnych rozwiązań. Osobny temat to na ile solidny jest pomiar Quarq w tej korbie. Cytuj
Rumcajs. Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 Kasety garbaruka to gówno rodem z aliexpressu Cytuj
zawad22 Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Mnie interesuje jedynie blat do korby Shimano, a nie kaseta. Po prostu za 700 EUR kupiłem cały zestaw X0 z ramionami korby do E-Bika i zębatką XX do Boscha ( ma na sprzedaż jak coś). Więc brakuje mi tylko korby, najtańszą opcją jest wrzucenie zębatki na korbę którą już mam, z zachowaniem linii łańcucha 55 mm. Edytowane 5 Stycznia 2024 przez zawad22 Cytuj
Chleje24na7 Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 5 godzin temu, Rumcajs. napisał: Kasety garbaruka to gówno rodem z aliexpressu Dokładnie tak, tymbardziej, że na OLX latają nowiutkie kasety XX1 za mniej niż 1000zł. Cytuj
KNKS Napisano 5 Stycznia 2024 Napisano 5 Stycznia 2024 Pełna zgoda. Kaseta Garbaruk to fanaberia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi