Punkxtr Napisano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 To dość homogeniczny napęd i naprawdę najlepiej działa gdy wszystko pochodzi z tej samej bajki. No i pozostaje też kwestia przerzutki, a raczej zastosowanych w nich kółek. Wszystko można obejść, do starego typu przerzutki można np. założyć kółka Extralite ale są bardzo podatne na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) No właśnie tu chodzi o przejście na t type i zostawienie posiadanej korby. Widzę że Wolf robi zębatki pod flat topy , ale 380pln nie zachęca . Chociaż jakby sprzedać zębatkę z xx1 .... Garbaruk też się chwali że jego zębatki działająz flattopem ... Ale to wszystko teoria , jestem ciekaw czy ktokolwiek to w praktyce testował. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez marcin_ostrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Teoria mówi, że łańcuch T ma większe rolki i te nie wchodzą dobrze w stare zębatki. Ta sama jest podziałka łańcucha, ale nie ma zgodności wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawad22 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia W dniu 17.12.2023 o 13:54, marcin_ostrów napisał: No właśnie tu chodzi o przejście na t type i zostawienie posiadanej korby. Widzę że Wolf robi zębatki pod flat topy , ale 380pln nie zachęca . Chociaż jakby sprzedać zębatkę z xx1 .... Garbaruk też się chwali że jego zębatki działająz flattopem ... Ale to wszystko teoria , jestem ciekaw czy ktokolwiek to w praktyce testował. Ja zamówię Garbaruka, więc sprawdzę jak to działa. W sumie biorąc pod uwagę wysokie ceny tych napędów to jeszcze w miarę rozsądnie wyceniona jest korba X0 z pomiarem mocy (lewostronny). W Niemczech można ją kupić za około 1500-1600 zł. Więc jakoś bardzo nie odstaje względem alternatywnych rozwiązań. Osobny temat to na ile solidny jest pomiar Quarq w tej korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Kasety garbaruka to gówno rodem z aliexpressu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawad22 Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia (edytowane) Mnie interesuje jedynie blat do korby Shimano, a nie kaseta. Po prostu za 700 EUR kupiłem cały zestaw X0 z ramionami korby do E-Bika i zębatką XX do Boscha ( ma na sprzedaż jak coś). Więc brakuje mi tylko korby, najtańszą opcją jest wrzucenie zębatki na korbę którą już mam, z zachowaniem linii łańcucha 55 mm. Edytowane 5 Stycznia przez zawad22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia 5 godzin temu, Rumcajs. napisał: Kasety garbaruka to gówno rodem z aliexpressu Dokładnie tak, tymbardziej, że na OLX latają nowiutkie kasety XX1 za mniej niż 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Pełna zgoda. Kaseta Garbaruk to fanaberia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi