TTytus Napisano 6 Kwietnia 2023 Napisano 6 Kwietnia 2023 Cześć, Tak - M-ka 2023. Pozdrawiam, T 1 Cytuj
HighLight Napisano 6 Kwietnia 2023 Napisano 6 Kwietnia 2023 Dzięki za wszystkie wpisy, rady i komentarze. Wojcio, tobie przede wszystkim bo to ty sprzedałeś hinta o bikeexpo. Dotarłem w niedzielę i przymierzyłem się do neurona L... teraz czekam na rower Po samej imprezie spodziewałem się więcej (szukam też hardtaili dla małżonki i syna 10+, raczej nie było w czym przebierać), ale i tak jestem mega zadowlony bo ten wyjazd ostatecznie utwierdził mnie w przkonaniu że neuron AL 7 L będzie w moim wypadku najlepszym wyborem. Tak poza konkursem, ile czekaliście na realizację zamówienia?? Dostałem informację, że 4-10 dni roboczych... jak to wyglądało w rzeczywistości? Cytuj
Wojcio Napisano 7 Kwietnia 2023 Napisano 7 Kwietnia 2023 Tez mieliśmy taki czas obiecany. Rower zamówiony w poniedziałek przyszedł w czwartek, a zamówiony w niedzielę - w środę. Czyli błysk. Kup żonie fulla, by chciała z tobą jeździć. Sprzedaję dwuletniego Trance po córce. Jak żona ma ponad 170 to będzie super. Cytuj
Strielok Napisano 12 Kwietnia 2023 Napisano 12 Kwietnia 2023 @TTytus, mam dokładnie taką samą rozkminę! Wysłałem Ci wiadomość na priv w tej sprawie, zerknij, please, w wolnej chwili, może się powspieramy nawzajem w procesie decyzyjnym 😉 Cytuj
TTytus Napisano 20 Kwietnia 2023 Napisano 20 Kwietnia 2023 Cześć, wydaje mi się ze M jest ok - oczywiście nie mam porównania z L ale RAD wychodzi około 87 co mniej więcej równa się mojemu obecnemu hardtailowi. Nie miałem jeszcze okazji zabrać Neurona w teren ale kilka „rundek” po chodniku nie dało mi odczuć ze jest za mały. Może @HighLight napisze jaki jest RAD u niego. Pozdrawiam, T Cytuj
HighLight Napisano 22 Kwietnia 2023 Napisano 22 Kwietnia 2023 @TTytus, wysłałem prywatną wiadomość Cytuj
Strielok Napisano 22 Kwietnia 2023 Napisano 22 Kwietnia 2023 Cześć wszystkim, ja dostałem swojego Neurona AL 7 po prawie 2 tygodniach (zamówiony 7 kwietnia w piątek, przyszedł w czwartek 20). Rozmiar M, 182/183 cm 88/89 cm przekroku. Rozmiar okazał się super, chociaż, wstawiłem do niego o 10 mm dłuższy mostek. Zrobiłem dziś ok 60 km i z każdą chwilą coraz bardziej mi pasował. Żadnych dyskomfortów, żadnego szukania innej pozycji - pierwszy rower tak dobrze dopasowany. Na L na pewno też by się spoko jeździło, ale z M łatwo zrobić L, a odwrotnie będzie ciężko. Poza tym zawsze nieco lżejszy. To jest w ogóle chyba jeden z najlżejszych fulli aluminiowych, o ile nie najlżejszy. Warto zwrócić uwagę, że między AL 6 a AL7 jest ponad kilogram różnicy. A między AL 7 a carbonem za 29 tys. zł już tylko 200 gramów. 2 Cytuj
panicz18 Napisano 18 Marca 2024 Napisano 18 Marca 2024 184cm, mogą wew 84cm neuron rozm M nie za mały. Ma ktoś z okolic Gliwic rozm L? 20240318_131644.heic Cytuj
Wojcio Napisano 18 Marca 2024 Napisano 18 Marca 2024 Ja mam 187 i Canyona L, córka ma 180 i Canyon M - oboje jesteśmy super zadowoleni. Córka ostatnio jeździ na moim, bo jej ma widelec w serwisie - jeździ, skacze, ale czuje, że za duży. Ty jesteś praktycznie po środku. Do tego my mamy Spectrale - te mają inną tabelkę i granica M/L jest wyżej. Ja bym celował w L, albo w inną markę. Wcześniej mieliśmy Gianty i tam inna rozmiarówka - też mieliśmy M i L o z perspektywy czasu oba małe. Cytuj
skrzypi_mi_siodelko Napisano 4 Kwietnia 2024 Napisano 4 Kwietnia 2024 Zamówiony dla brata (185 cm) rozmiar M - śmiga aż miło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi