Distanced Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Cześć, Szukam damskiego aluminiowego roweru MTB hardtail'a na kole 29", ze sztywnymi osiami, powietrznym amortyzatorem i napędem 1x11 lub 1x12 w cenie do 5000,00 zł. Z tego co udało mi się znaleźć faworytem jest Kellys Mystery 30. Czy znajdę jeszcze coś ciekawego na rynku? Budżet do 5000,00 zł. Biorę pod uwagę kupno używanego roweru spełniającego powyższe cechy, jeśli ktoś ma coś fajnego do zaoferowania to czekam na propozycję. Rozmiar na 165cm wzrostu czyli prawdopodobnie damska Mka. Dzięki za sugestie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 29" M-ka na 165cm? Nie sondze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Distanced Napisano 19 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 (edytowane) W damskiej ramie? Z tego co widzę to większość producentów damskich ram sugeruję Mkę przy wzroście 165 Edytowane 19 Marca 2023 przez Distanced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Poszukaj czegoś na Rock Shoxie lub Manitou. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elkaa Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Ja mam Rockrider XC100, który spełnia te warunki, ale nie jest typowo damski. Ale zamawiałam też Explore 540 i tamten występuje w opcji damskiej. Oba są wg mnie świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 14 godzin temu, Distanced napisał: W damskiej ramie? Z tego co widzę to większość producentów damskich ram sugeruję Mkę przy wzroście 165 Dla pewności porównaj sobie geometrię danego roweru w obu wersjach damska/męska. W niektórych modelach zmiany są tak niewielkie, że trzeba uważać z rozmiarówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Moja żona jeździ na Stevens Monarch 29", rama S. Ona ma 160 cm wzrostu i 50 kg wagi, radzi sobie na nim wyśmienicie i nie da się jej tego roweru zabrać. Rama to unisex, więc wcale bym się nie skupiał na "damskich" modelach, chyba, że chodzi konkretnie o kolor lakieru, to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Distanced Napisano 22 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 W dniu 20.03.2023 o 11:01, marcesco napisał: Dla pewności porównaj sobie geometrię danego roweru w obu wersjach damska/męska. W niektórych modelach zmiany są tak niewielkie, że trzeba uważać z rozmiarówką. Bo prawda jest taka, że to nie są damskie rowery, tylko męskie z damskim siodełkiem i krótszym mostkiem, świetnym przykładem tego jest już wyżej wspomniany Explore 540 z Decathlonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Już chciałem zaproponować rower mojej córki (bo chce zmienić), ale M (bo to jest M) w tym modelu jest od 171 cm (córka ma 179). Bardzo ważne, by kupić dobry rozmiar, a że sami siedzimy w katalogach to wiem, że każdy producent ma inaczej - w jednych pasuje M, w innych L a jeszcze w innych jest na granicy. Ponieważ szukamy fulla to w kwestii HT nie doradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi