fajny123 Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Witam. Dosłownie godzinę temu jadąc po schodach połamał mi się zacisk mt420. Jest jakaś opcja aby go odzyskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Marca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Jeśli przez "odzyskać" rozumiesz "naprawić" to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Swoją drogą to musiał być w fascynujący sposób przykręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Tego się nie da naprawić jeśli myślisz ze pospawasz i po drugie po co jechaleś po schodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny123 Napisano 19 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 16 minut temu, KSikorski napisał: Swoją drogą to musiał być w fascynujący sposób przykręcony. Przykręcony był prawidłowo, tak jak każdy inny zacisk. A co do tych schodów to po prostu dla zabawy, robiłem to masę razy więc nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Cytat Przykręcony był prawidłowo, tak jak każdy inny zacisk. Czyli z jakim momentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 40 minut temu, Thomass13 napisał: po co jechaleś po schodach ? Pewnie z tego samego powodu co Ty gdy jeździsz po asfalcie na góralu, którego masz w avatarze Ja zadam inne pytanie: Po co hamowałeś zjeżdżając po tych schodach? @fajny123 zacisk na śmietnik, ale przyczyną takiego uszkodzenia, oprócz poluzowania się zacisku, może być nierówna płaszczyzna uchwytów montażowych w ramie, czy widelcu. Napisz jaki rower i czy to tył, czy przód? @KSikorski moment momentem, ale pytanie jak dawno? Zaciski raczej się nie luzują, ale raz na jakiś czas warto sprawdzić każdą śrubę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Zacisk kosztuje 170zł. Ew. konsekwencje jazdy z "naprawionym" mogą być znacznie droższe. BTW: dzisiaj wchodziłem po schodach i jakiś kompletny świr przeleciał nade mną na rowerze. Zaczynam rozumieć tych co zastawiają pułapki na tego typu osobników, szkoda, że czasami ofiarami są osoby trzecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny123 Napisano 19 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 46 minut temu, Maciek.B napisał: Pewnie z tego samego powodu co Ty gdy jeździsz po asfalcie na góralu, którego masz w avatarze Ja zadam inne pytanie: Po co hamowałeś zjeżdżając po tych schodach? @fajny123 zacisk na śmietnik, ale przyczyną takiego uszkodzenia, oprócz poluzowania się zacisku, może być nierówna płaszczyzna uchwytów montażowych w ramie, czy widelcu. Napisz jaki rower i czy to tył, czy przód? @KSikorski moment momentem, ale pytanie jak dawno? Zaciski raczej się nie luzują, ale raz na jakiś czas warto sprawdzić każdą śrubę. Najlepsze jest to, że nie hamowałem po prostu jechałem i nagle słysze jak tarcza ociera mi o klocki, chciałem poluzować śrubę ale zobaczyłem urwaną część zacisku. Uszczelnienie przeniosłem do mt520 która wołał o nowe uszczelki i jak na razie nie cieknie. scoot 30scale przerobiony na dirta może kiedyś dam zdj Jeżeli chodzi o dokręcenie tego zacisku to klasycznie na oko ale robiłem to 2/3 dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Może być kwestia związana z mocowaniem w ramie - słupki nie są w jednej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 @fajny123 to już idealny dawca tłoczków. Do niczego więcej się nie nada. Wyjmuj tłoczki, kup nowy zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny123 Napisano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 18 godzin temu, Dokumosa napisał: Może być kwestia związana z mocowaniem w ramie - słupki nie są w jednej płaszczyźnie. zdj roweru niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi