chopmaz Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 @Fafor No i jak? Poustawiałeś, lepiej jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 A najlepsze, że wzory worami a rzeczywistość swoje. Rower miałem ustawiony na fittingu (też inaczej niż wzory wysokość siodełka). Po jakimś czasie żona zaczęła mi zabierać rower i musiałem jej podnosić siodełko 4-5cm, potem kiedy przestawiałem na siebie to kiedyś się walnąłem i ustawiłem 2cm wyżej niż znaczek. Okazało się, że jest znacznie wygodniej i lepiej oddaje moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 @ernorator Również mam podobne doświadczenia. Po fittingu nie mogłem się odnaleźć w "poprawionej" pozycji, wprowadzałem drobne korekty i tym sposobem wróciłem praktycznie do pozycji sprzed fittingu. Tak więc moja wiara w wszechmoc fitterów mocno osłabła 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 Cytat Tak więc moja wiara w wszechmoc fitterów mocno osłabła Jakąś tam moc mają - kilka stówek z Twojej kieszeni przeleciało do kieszeni fittera. Może to nie wszechmoc, ale i tak szacun:) 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 Hej Też mam Eskera 6, i z początku nie mogłem znaleźć dobrej pozycji. Kombinowałem z mostkiem, pozycją kierownicy etc. W końcu zacząłem mikro-dostrajanie, głównie siodła, jego wysokość, pochylenie oraz wysunięcie przód-tył. Przesunięcia rzędu kilku milimetrów dają różnicę - teraz jest OK. Więc na początek, bezkosztowo, zacznij taki mikro tuning, i obserwuj w którą stronę to idzie. Tak na marginesie - ten rozmiar wydaje się za duży, ja mam 176 i M-kę. Pasuje znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 Nie było innych niestety. Też kombinowałem i chyba już jest ok : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi