Danpab Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Cześć, postanowiłem kupić rower po namowach kolegi. Normalne jeżdżenie rekreacyjne w weekend i jakieś krótkie przejażdżki w tygodniu. Nie potrafię do końca sprecyzować po jakim terenie będę jeździł, na pewno asfalt/drogi nierówne dziurawe lub jakaś utwardzona droga polna czy leśna. Mam 193cm wzrostu 104 kg wagi. Prosiłbym o pomoc / doradzanie. budżet 3000/3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Po pierwsze, przejrzyj wcześniejsze wątki na forum - podobnych zapytań jest całkiem sporo. Jeśli nie jesteś jeszcze w stanie sprecyzować swoich oczekiwań i na ten moment potrzebujesz roweru po prostu "do jeźdżenia", to szukałbym sprzętu prostego i uniwersalnego - dla mnie takie wymagania spełniają przede wszystkim rowery typu cross, fitness oraz gravel. Jesteś dużym gościem, więc nie zaszkodziłaby stalowa rama (zwykle są trwalsze i bardziej wytrzymałe od aluminiowych). Ważne, żeby rower Ci się podobał - na brzydkim mniej chce się jeździć. A ostatecznie, w tym budżecie wybrałbym muirwoodsa: https://primal.pl/pl/p/MARIN-Muirwoods-20222023/822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi