lUkAsEk Napisano 16 Marca 2023 Napisano 16 Marca 2023 Witam, chciałbym mieć możliwość przewożenia rowerów samochodem. Słyszałem o bagażnikach rowerowych montowanych na hak. Zastanawiam się jednak nad tym że jak założę te rowery na bagażnik to nie będę mógł otworzyć klapy (klapa otwierana do góry). Czy w takim wypadku bagażnik na hak nie będzie odpowiedni i szukać bagażnika na dach? Czy może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj
Mihau_ Napisano 16 Marca 2023 Napisano 16 Marca 2023 Bagażniki na hak się odchylają żeby móc otworzyć klapę 2 Cytuj
Kajgana Napisano 16 Marca 2023 Napisano 16 Marca 2023 Dobre bagażniki na hak opuszczają się, by móc otworzyć bagażnik w samochodzie. Z drugiej strony pakujesz bagażnik i rowery ma początku trasy a wyjmujesz wszystko na końcu więc nawet jak się nie odchyla, to nie jest to taki duży problem. Cytuj
Mihau_ Napisano 16 Marca 2023 Napisano 16 Marca 2023 @Kajganaa to już zależy gdzie, w jakim składzie i jak długo jedziesz Cytuj
Soczekrto Napisano 17 Marca 2023 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) http://hak-hol.pl Zakupiłem bagażnik rowerowy uchylny i dodatkowo z zabespieczeniem antykradzieżowym, śmiało mogę polecić ten sklep Edytowane 17 Marca 2023 przez Soczekrto 1 Cytuj
Wojcio Napisano 17 Marca 2023 Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Zwróć tylko uwagę na nośność bagażnika, Max obciążenie haka w twoim aucie, rozstaw kół rowerów (niektóre bagażniki na pasują do nowoczesnych enduro o rozstawie ponad 125cm) oraz o odległościach między rynienkami - niektóre są wąskie. Ale ogólnie to najlepsza metoda (po vanie). Ogólnie trzeba się dobrze przyjrzeć, bo niektóre systemy są niewygodne. Najlepsze to Thule i Uebler. Edytowane 17 Marca 2023 przez Wojcio 1 Cytuj
bzyk69 Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Ja tylko dodam, że istotną kwestią w tych rodzajach bagażników, jest widoczność oświetlenia i Twojej tablicy rejestracyjnej. Cytuj
Wojcio Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Porządne bagażniki mają własne oświetlenie oraz miejsce na tablicę rejestracyjną. Trzecią tablicę na taki bagażnik można legalnie uzyskać w Wydziale Komunikacji - kupowanie na allegro jest obecnie mocno nielegalne. Cytuj
schwinn0 Napisano 5 Kwietnia 2023 Napisano 5 Kwietnia 2023 Polecam bagażniki Thule. Możliwość dokupienia najmniejszej części zamiennej do bagażnika. Używam od kilku lat - szosa i mtb w karbonie jeżdzą bez najmniejszych problemów. Wszystko obsługiwane jednym kluczykiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi