mlody_skorpion Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Hej, Planuję kupić rower gravelowy. Pierwotnie padło na Canyona Grail 6, ale jest problem w dostępności tego modelu. W związku z tym poszukałem alternatywy i tak trafiłem na Cube Nuroad Race. Możecie mi doradzić, który model będzie lepszy? Czy lepiej czekać za Canyonem czy wybrać Cuba bardziej dostępnego? Planuje jeździć głównie szosy + czasem wjazd na utwardzone ścieżki leśne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Jedno i to samo. Na korzyść Canyona: sztyca z włóka węglowego, lepsze opony (ale terenowe). Minusem jest, że można dostać korbę Rotor, na którą wielu właścicieli narzeka. Na korzyść Cube: punkty mocujące tylny bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 W Canyonie z reguły otrzymujesz więcej za mniej ale jest to sklep typowo wysyłkowy. Cube jest droższy ale jest szansa kupna go w normalnym sklepie oraz, że będziesz miał serwis na miejscu. Musisz zdawać sobie sprawę, za chwilę wiosna czyli szał zakupowy i nie ma gwarancji kiedy dostępność w Canyon-ie się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) Wybrać dostępny. W Canyonie jest tak, że można dostać rower szybciej niż w planowanym terminie, ale równie dobrze później. Edytowane 16 Marca 2023 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Jeśli rower głownie na asfalt to cube, ma geometrię prawie jak szosa a nie "pseudoprogresywną" rodem z mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi