Bop3 Napisano 14 Marca 2023 Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Czołem, szukam zamiennika tłumika z tematu FUN056-00. Oryginalnie siedział on w Bomberze 44RLO 120-140mm 26' z 2008 roku. Niestety oficjalny dystrybutor w Polsce sprzętów Suntoura nie wysłał mi wymiaru podejrzanego zamiennika po pełnej kompresji i nie mam pewności że FUN071-00 zmieści się w moim amortyzatorze. Może ktoś z użytkowników ma/miał amortyzator wyposażony w tłumiki FUN071-00 lub FUN076-40 i jest w stanie zmierzyć jego długość po pełnej kompresji. Ewentualnie powiedzieć czy dolna tyczka chowa się całkowicie w grubszej części tłumika? Tłumik który dokonał żywota FUN056-00 miał 48,5cm długości całkowitej, tyczka miała 16 cm, część górna 30cm, reszta to mocowanie korka. Wymiary widoczne w załączniku. Może ktoś z was eksperymentował z tym lub podobnymi w budowie amortyzatorami Marzochi lub Suntour i poradzi jaki tłumik zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 14 Marca 2023 Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Kartridż FUN071-10 ma wymiary Gruba rurka gdzie jest olej 305mm Ta rurka 10mm od dołu to 17,3mm długość całkowita 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi