Tabalan Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Cześć, szukam roweru dla dziewczynki wzrost ~150 cm, 11 lat, do jazdy po mieście, ewentualne wycieczki weekendowe z mamą/koleżankami. Ważne, aby był tani (do 800 zł) i oczywiście ładny (najlepiej różowy). Więcej wymagań raczej nie ma. Znalazłem puki co używany rower Kross Le Grand Pave 1, dobra opcja dla młodej? Bardziej różowy być już nie może XD https://kross.eu/pl/poprzednie-kolekcje/pave-1-rozowy-polysk Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Technicznie jest to konstrukcja z poprzedniego wieku 😕raczej dla starszej pani niż dziewczynki….🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Ile waży 11 latka? Bo ten rower 15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tabalan Napisano 12 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Szczerze to nie wiem, ja mam tylko pomóc z doborem roweru. Ona ma normalną budowę ciała, co przy 150 cm powinno dawać jakieś ~45 kg? Te 800 zł jest nie do przeskoczenia, bo to będzie kasa ze zrzutki. 0% szans na zwiększenie budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 W tym rowerze jest słaba korba i suport. Na plus że błotniki działają i nie są jednorazowe. Podobnie z hamulcami i jest sztywny widelec, czyli proste rozwiązanie. W podsumowaniu rower za 800zl jest jak najbardziej ok, tym bardziej że kolor trafia w gust dziecka, czasami jest to też ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tabalan Napisano 12 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Dla dziewczynki to chyba kolor będzie najważniejszy 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elkaa Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Niekoniecznie, moja corka ma 10 lat, kupiłam jej Riverside 900 BTwin. Owszem, coś wspominała o białym, ale najważniejsze były 26 calowe koła. Do niebieskiego /ślicznego/ Riverside nie musiała sir dlugo przekonywać. A rower świetny i lekki, tylko poza Twoim budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 15 godzin temu, Tabalan napisał: Dla dziewczynki to chyba kolor będzie najważniejszy 😅 Taaa, będzie się na niego patrzeć i zachwycać się wyglądem na każdym postoju a tych będzie na trasie sporo kiedy jadąc takim klocem trzeba odpocząć co chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Mihau przeceniasz znaczenie wagi w rowerze miejskim. Moja siostra ma batavusa, rower ciężki jak pancernik, ale jest bardzo wygodny do jazdy po mieście. Dzieci mają inne priorytety niz dorośli, dla nich kolor może być bardzo ważny, zwłaszcza dla dziewczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Nie pisałbym w ten sposób gdybym identycznego tematu nie przerabiał kilkukrotnie. Zawsze to samo, kupowanie miejskiego kloca "bo ładny i ma koszyczek" a po kilku miesiącach szukanie czegoś normalnego. Jeszcze pół biedy jeśli ma to jeździć wyłącznie po mieście, gdzie się zatrzymuje co 500m na światłach i sobie można odpocząć ale wyjedź tym w trasę Batavusy to też trochę inna klasa sprzętu niż rower za 800 plnów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 (edytowane) @Mihau_, masz rację, ale czy na pewno on waży aż 15 kg? EDIT. No to jeżeli na dobrerowery się nie pomylili to masakra... Edytowane 13 Marca 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Zakładam że rower ma służyć właśnie na dojazdy do szkoły i do ogólnego użytku. Za 800zl niewiele co lepszego można kupić. przykład: kupowałem dla mojej chrześnicy rower na komunie z sensownym napedem, i hamulcami. nawet nie szukalem specjalnie lekkiego osprzetu, całość mnie wyniosła 2600. Lekki rower dla dziecka, spoko ale nie ten budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tabalan Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 No właśnie wszystko rozbija się o ten budżet 800 zł. Macie jakieś lepsze propozycje w tej cenie? Początkowo brana była pod uwagę taka opcja: https://www.decathlon.pl/p/mp/dallas-bike/rower-miejski-dallas-city-junior-24-1spd/_/R-p-700769aa-8355-4cdb-b1ec-840b2e2357b8?mc=700769aa-8355-4cdb-b1ec-840b2e2357b8_c4.c14 Przy czym single speed nie wydaje mi się najszczęśliwszym rozwiązaniem, młoda pewnie by miała ogromne problemy nadążyć za rówieśnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 14 Marca 2023 Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) Córce w tym wieku kupowałem używane - strasznie szybko wyrastała. Idealny moim zdaniem model to coś takiego https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-dzieciecy-btwin-riverside-900-26/_/R-p-313199?mc=8576538&c=Niebieski_Turkusowy. Nowy jest za drogi, ale może znajdzie się używka? Nie identyczna, ale w założeniu - dobry rozmiar, z alu ramą, lekkie opony, jedna przerzutka i sztywny widelec. No chyba, że córka ma inny gust (moja ma). Edytowane 14 Marca 2023 przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elkaa Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Wojcio, właśnie ten kupilam mojej. Super rower. A kolor piękny i też się spodobał /tylko że moja 10 latka to praktyczna osoba i przyjmuje argumenty, że kolor nie jeździ/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi