Roam Napisano 11 Marca 2023 Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Witam szukam roweru endurance , faworytem jest trek domane, aluminiowy 10 tys lub karbon 13 tyś, co wybrać ? Jestem amatorem , przebiegi roczne ok 2 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Marca 2023 Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Płacenie 10k za 10kg+ aluminiowy rower na 105 to idiotyzm Osobiście uważam również zakup karbonowego domane na 105 za 13k za podobną głupotę Nawet głupi canyon z wysyłką wychodzi 10k a jest dodatkowo 0,5kg lżejszy https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/endurance-bikes/endurace/cf/endurace-cf-7/2735.html?dwvar_2735_pv_rahmenfarbe=R076_P02 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 11 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Cannondale albo specialized na osprzęcie sora kosztuje 14 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Po pierwsze tiagra a nie sora, po drugie kosztują tyle katalogowo a domane katalogowo też nie kosztuje 13. Poza tym podałem ci przykład canyona a nie cannondale czy speca, które politykę cenową mają jak trek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 12 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Canyon wychodzi korzystnie , cena , waga , tylko nie można przymierzyć się przed zakupem , czy Canyon to półka kross albo romet ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 romet 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 W dniu 12.03.2023 o 09:30, Roam napisał: , czy Canyon to półka kross albo romet ? XD Na rowerach canyona jeżdżą obecnie 2 teamy w world tour W dniu 12.03.2023 o 09:30, Roam napisał: Canyon wychodzi korzystnie , cena , waga , tylko nie można przymierzyć się przed zakupem 1. Masz 30 dni na zwrot 2. Przez minutę w sklepie to ci na wszystkim będzie wygodnie, szczególnie jeśli nie masz doświadczenia. Żeby ocenić czy jest ok trzeba jednak kilkaset kilometrów zrobić i przyzwyczaić ciało do innych bodźców 3. Cena jest dobra bo kupujesz rower bezpośrednio od producenta i nie pokrywasz marży dystrybutora i sprzedawcy. A ile marży ma końcowy sprzedawca to sobie sam odpowiedz na podstawie różnicy w cenie katalogowej i oferowanej na przykładzie domane o którym pisałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Canyon ok. Żona ma i jakość fajna , tylko lakier strasznie delikatny , też myślałem o Canyon endurance ale mają być dopiero w czerwcu, a jak będą to niewiadomo czy się załapie bo ma być ograniczona ilość. Udało mi się kupić tego trek domane sl5 nówka za 10tys więc kupiłem, trochę ciężki ale to rower nie do ścigania. MIHAU czy warto wymienić w tym rowerze koła z bontragera na coś innego? Porównałem wagę do innych moich kół z dt350 i waga tylko 200g na korzyść zestawu z dt , a koła carbon 4-5 tyś to już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Marca 2023 Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Najpierw wypadałoby zważyć co tam dokładnie w domane siedzi fabrycznie BTW koła karbonowe wcale nie muszą być lżejsze niż dobre aluminiowe Swoją to nie jest "tylko 200" a aż 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 18 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Jeśli chodzi o wagę roweru to z pedałami 9.8kg , ale przed zakupem wiedziałem że nie jest lekki, po zmianie kół na Dt swiss i paru innych drobiazgów wyszło 9.1kg , ale włożyłem opony 40mm i podskoczyło na 9.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 18 Marca 2023 Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Trzeba ważyć same koła (czyt bez opon) a nie cały rower. Zresztą "koła na dt swiss" niewiele mówi, mogą mieć ciężkie albo lekkie obręcze, grubsze albo cieńsze szprychy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi