MikeStorm Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Mam problem z założeniem koła po wymianie opony. Niestety przerzutka jest w takiej pozycji i łańcuch trze o siebie🙁. Uszkodziłem przerzutkę czy trzeba to jakoś ustawić? Taka pozycja zrobiła się po ściągnięciu koła i już tak zostało po założeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Jeśli demontowane było wyłącznie koło to położenie przerzutki wskazuje na za długi łańcuch i/lub złą regulację śrubą tzw B czyli odpowiedzialną za odsunięcie górnego kółka od koronek kasety. Na zdjęciu widać też jakiś problem z pancerzem tam gdzie wchodzi do gniazda w regulatorze przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 A łańcuch na jakich masz zebatkach ? Może mała z przodu i mała z tyłu ? Co to za przewód na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 10 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Faktycznie chyba problem z łańcuchem rower ma ponad 2 tysie przebiegu. Dwie najmniejsze zębatki ale chyba aż tak nie powinno to wyglądać nawet na najmniejszych zębatkach?. Pancerz zabezpieczony dodatkowo taśmą bo zdarzało mi się obetrzeć w tym miejscu. Dodatkowy przewód to zasilanie to elektryk. Edytowane 10 Marca 2023 przez MikeStorm Błąd ortograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Marca 2023 Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Jak najbardziej może tak wyglądać przy kombinacji mała - mała, zwłaszcza jak z przodu są 3 zębatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Marca 2023 Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Jeśli łańcuch jest prawidłowo dobrany co do długości, nie jest wyciągnięty i przerzutka jest właściwie ustawiona to łańcuch nie szura o wózek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi