Progression Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Cześć, 185 cm, 93 kg. Jestem tu nowa więc dzięki z góry za pomoc. Z uwagi na zbliżający się sezon chcę wymienić mojego staruszka Kellys Phanatic 10 na coś nowego ogólnie jeżdżę rekreacyjnie, ale dla zdrowotności staram się robić 25-50 km / dzień lub dwa z prędkością ok 19-21 km/h. Najdłuższa trasę jaką zrobiłem jednego dnia to 124 km. Chciałbym wydać do 4000 zł, no ale jak będzie coś super za 4150 zł to też wezmę pod uwagę Jeżdżę 50-60% po mieście, 40-50% po terenie, więc wolałbym rower uniwersalny. Nie zjeżdżam z jakichś hardcorowych górek. Nie znam się na rodzajach rowerów, ale chyba taki typ to trekking ? Prośba o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Taki rower to cross . To dość uniwersalny typ roweru i dobrze nadaje się do opisanego zastosowania . Dobra wiadomość jest taka że za 4tyś nie ma już złych crossow więc co byś nie kupił w tym przedziale będzie ok . Jest na forum sporo tematów o crossach za 3 - 4 tyś . Może coś tam wyczytasz , znajdziesz . Moim zdaniem najważniejsze jest co możesz realnie kupić w stacjonarnym sklepie . Bo rower trzeba przymierzyć , a najlepiej zrobić jazdę próbną . Jeśli chodzi o popularne marki to : Giant , Trek , Merida , Kellys , Polygon . I pewnie jeszcze kilka innych . Z polskich unibike , kross , romet . W tej cenie ( tz ok 4tyś )można by się spodziewać powietrznego amora i oczywiście hydraulicznych tarczówek . Naped ... ja szukałbym 2x10 albo ( jeśli jeszcze takie się robi ) 3x9 . Napęd z jedną tarczą z przodu będzie albo mało uniwersalny albo drogi w eksploatacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi