biker78 Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Cześć planuje kupić Marina dsx1 lub 2 . Czy dopłata 500 zł do 2 jest opłacalna ? Drugą ważniejszą dla mnie kwestią jest dobór rozmiaru. Mam 183.5 cm wzrostu i 89 przekrok. Marin zgodnie z tabelą zaleca L do 188. Jednak czytając fora lub oglądając filmy na YT ludzie piszą że to krótki rower i w zasadzie od 184 wybierają XL. Z drugiej strony jest teraz jakaś moda na za duże rowery więc nie chciałbym się wkopać a przymierzyć też nie mam gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Moja żona ma Marina DSX, Twojego wzrostu tylko przekrok ma większy 3cm, kupiła L i zmieniłem jej mostek na 90mm +-7 (fabrycznie był chyba 60), mówi, że teraz jest wygodny. Mi się tez wydaje wygodny (mam te same wymiary co Ty) ale ja zrobiłem na nim z 5km więc słabo sprawdzone. Edytowane 10 Marca 2023 przez ernorator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker78 Napisano 10 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 No właśnie pisałem do jednego sklepu bo tam zrobili swoją rozmiarówkę więc zapytałem dlaczego mają inną niż w Marinie - L do 183. Odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Nie zostaje Tobie nic innego jak znaleźć w okolicy i spróbować. L bym ewentualnie uznał za rozmiar na granicy, z małego roweru da się zrobić większy z za dużego ciężko zrobić mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Nie porywałbym się przy tym przekroku na XL, długa jest ta rura a mostka w razie potrzeby już nie ma z czego skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker78 Napisano 10 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) No właśnie taką dziwna ta geometria trochę. Ale bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi. Prawdę mówiąc zamówiłem już L ale jak oglądałem filmy na YT gdzie mówią że mniejsze te rowery od analogicznych innych firm i taka odpowiedź z innego sklepu to się trochę przerazilem. Z drugiej strony mam jeszcze czas na anulowanie w razie czego. Edytowane 10 Marca 2023 przez biker78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi