Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Decathlon XC100 albo Explore 540, relatywnie łatwo iść i przymierzyć w sklepie, powietrzny amortyzator, sztywne osie. Nie będzie szkoda kupić lepsze koła w przyszłości.

Napisano

Rozglądałem się za rowerem Cube AIM ex lub podobnymi modelami gdyż jest rozmiar XXL który właśnie jest do 206 cm a drugim był specialized rockhopper elite lub Merida big nine 200, trek x caliber 7 

Napisano (edytowane)

Wrzucaj linki. Na pierwszy rzut oka, nie patrząc w papierki specyfikację (akurat wertuję papiery w pracy 😀), to Merida. Ale z tego co kojarzę to Trek robi chyba wielkie ramy.

Edytowane przez chudzinki
Napisano

Trek, na ile umiem odczytywać tabelki, jest największy (tylko rozmiar XXL). Merida najlepiej wyceniona, ale... skoro wrzucasz Treka za 4500 zł to popatrz na https://allegro.pl/oferta/rower-mtb-29-merida-big-nine-300-lite-xxl-23-teal-12649687185 lub https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-6/2615.html?dwvar_2615_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY. Niewiele dokładasz, a masz rowery w ówczesnych standardach z lepszymi komponentami, widelce bez rewelacji, ale grubsze golenie.

Napisano

Canyon tak wspaniale nazwał te modele że ja też się zorientowałem że to inne ramy dopiero jak kolega mnie poprosił by porównać te modele ze sobą. Tam nawet w opisie sugerują że wszystkie modele są na tej samej ramie;0