KSikorski Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Greg1 napisał: Klamki hamulcowe m5100, m6100 itd. kolidują z manetkami z telewizorkami bo obejmę mają po środku: Klamki z serii BL-Mx100, z obejmą po środku, są kompatybilne z manetkami z telewizorkiem serii SL-Mx100, na przykład z 10 biegową SL-M4100. Edytowane 12 Marca 2023 przez KSikorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiMoonn Napisano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 No cóż, zakupiłem hamulce M6100 oraz tarcze SM-RT64. Montaż w przyszłym tygodniu. Dziś tylko przymierzyliśmy z mechanikiem czy moje manetki będą pasowały do tych nowych klamek, i jest OK. Pasują. Po 50-100 km zdam tu relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 16 Marca 2023 Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 Podpowiem tylko, że wymiana seryjnych klocków na G04s daje +50% skuteczności w tych hamulcach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiMoonn Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 No cóż, przejechałem na nowym komplecie ze 200 km. Zamieniłem również manetki, akurat inny klient mechanika szukał mojego modelu. Więc mam teraz komplet Deore na jednej obejmie zawieszony, więcej miejsca na kierownicy. Fabryczne też pasowały, ale było po dwie obejmy z każdej strony. Hamowanie jest oczywiście bardziej kontrolowane i skuteczne. Odczuwalnie in plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 A jeśli mam możliwość demontażu monitorkow w manetkach i zalozeniem zaślepek co mogę uczynić z manetkami XT 780 dalej będą kolidowac z klamkami hamulcowymi m6100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 Da się, nie będzie każdemu pasowało (b. ograniczone możliwości ustawień). Ja po takim zamontowaniu zdjąłem następnego dnia - kompletnie mi nie podeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi