kbbm12 Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Witam serdecznie, zdecydowałem się na zakup roweru obecnej generacji Treka do jazdy po mieście i terenów wokół (górki, lasy, i tak dalej). Zależy mi na tym, żeby czasami można było trochę przyśpieszyć, stąd bardziej przemawia do mnie Marlin 5 z korbą z dwoma rzędami. Mimo wszystko jednak Marlin 6 ma lepszy osprzęt. Pytanie brzmi, czy lepiej wybrać 5'kę i się nie zastanawiać, czy brać 6'kę i wymienić korbę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Brałbym 2x, będzie bardziej uniwersalny. Te udawane 1x w Marlinie 6 ma ogromną dziurę w przełożeniach, bo nie chcesz zmieniać korby razem z kasetą? Manetka, korba, kaseta...jakieś narzędzia albo koszt serwisu i robi się pokaźna sumka na start, którą można wydać na ciuch, u-locka, kask. Poważna kontra na Marlina to Scott Aspect 940, rocznik 2022 za 3800. Dostajesz amorek dwa poziomy wyżej, korbę na suporcie Hollowtech i napęd 2x. https://www.sklep.eurorower.pl/pl/p/ROWER-SCOTT-ASPECT-940-GRANITE-L-2022-/11578 Edytowane 10 Marca 2023 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi