kbbm12 Napisano 9 Marca 2023 Napisano 9 Marca 2023 Witam serdecznie, zdecydowałem się na zakup roweru obecnej generacji Treka do jazdy po mieście i terenów wokół (górki, lasy, i tak dalej). Zależy mi na tym, żeby czasami można było trochę przyśpieszyć, stąd bardziej przemawia do mnie Marlin 5 z korbą z dwoma rzędami. Mimo wszystko jednak Marlin 6 ma lepszy osprzęt. Pytanie brzmi, czy lepiej wybrać 5'kę i się nie zastanawiać, czy brać 6'kę i wymienić korbę? Pozdrawiam Cytuj
c1ach Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Brałbym 2x, będzie bardziej uniwersalny. Te udawane 1x w Marlinie 6 ma ogromną dziurę w przełożeniach, bo nie chcesz zmieniać korby razem z kasetą? Manetka, korba, kaseta...jakieś narzędzia albo koszt serwisu i robi się pokaźna sumka na start, którą można wydać na ciuch, u-locka, kask. Poważna kontra na Marlina to Scott Aspect 940, rocznik 2022 za 3800. Dostajesz amorek dwa poziomy wyżej, korbę na suporcie Hollowtech i napęd 2x. https://www.sklep.eurorower.pl/pl/p/ROWER-SCOTT-ASPECT-940-GRANITE-L-2022-/11578 Edytowane 10 Marca 2023 przez c1ach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi