Nial Napisano 9 Marca 2023 Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) Czołem, Chciałem sobie kupić te oponki i zalać mlekiem, ale czytam mnóstwo opinii, recenzji wideo, zdjęć, że... przepuszczają mleko jakby się "pociły". Czy próbowaliście kombinacji tych opon (konkretnie z mieszanką Black Chili, bo to podobno ich dotyczy problem) z tubeless i mieliście taki problem? Edytowane 9 Marca 2023 przez Nial Cytuj
chopmaz Napisano 9 Marca 2023 Napisano 9 Marca 2023 Jeśli chodzi o samo założenie i uszczelnienie to nie miałem żadnych problemów. Jednak to prawda, że te opony się "pocą". Chyba nawet zdjęcia na forum wrzucałem. 1 Cytuj
leejoonidas Napisano 9 Marca 2023 Napisano 9 Marca 2023 Bo te opony są cienkie dlatego się pocą, nawet nocą gdy nie jeżdżą. Miałem Conti Trail King, Mountain King, X-King, wszystkie w Black Chilli i wszystkie coś tam puszczały mleko, ale tylko z początku, jak mleko zaschło w środku problem przestał być dokuczliwy. Dlatego do takich opon najlepiej lać Trezado Liquid Sealant, po krótkim czasie mleko zasycha w oponie i ją uszczelnia. 1 Cytuj
marcesco Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 Czy to pocenie nie dotyczy tylko wersji RaceSport? Z tego co kojarzę w wersji ProTection ten problem nie występuje. Cytuj
Nial Napisano 10 Marca 2023 Autor Napisano 10 Marca 2023 Z tego co czytam, to właśnie w ProTection. W komentarzach w opiniach w niemieckich sklepach, też się takie wypowiedzi pojawiają. Ok, myślę że się wyleczyłem z tych opon Cytuj
chopmaz Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 Nie wiem jak w innych wersjach, ale ja mam protection i opony się pocą. Cytuj
KSikorski Napisano 10 Marca 2023 Napisano 10 Marca 2023 Mountain King protection i trail king protection apex się nie pociły. Cytuj
Alsew Napisano 11 Marca 2023 Napisano 11 Marca 2023 Brat ma CrossKinga Protection 29x2,2 poci się od nowości i nie przestaje. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi