Burgi Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Cześć wam, kupiłem kasetę shimano hg400 i nie jestem przekonany czy nakrętka i 2 wymienne zębatki są oryginalne. Na zdjęciach z neta nakrętka ma bite numery, u mnie jest naklejka. U mnie tez dwie zębatki są jakoś dziwnie chropowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Jak nie zapomnę zrobię zdjęcie takich kupionych w Shimano przez B2B czyli raczej na pewno oryginalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Dodam tylko ze kupiłem wersję OEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Mogę Ci zerknąć na HG400-8 po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Tak to wygląda w przypadku ósemki - o ile to cokolwiek pomoże. Luźna zębatka jest o zauważalnie innej fakturze, więc dwie chropowate w 9sp są jak najbardziej okej. One muszą być bardziej wytrzymałe od reszty, więc pewnie stąd wynika widoczna różnica w materiale/obróbce. Lockring który jest u Ciebie - też jest "shimanowski" - ale z jakiej serii kaset nie pamiętam. Jak kupiłeś u dystrybutora Shimano to nie powinno być żadnych obaw, poza tym nie słyszałem o podróbkach kaset Shimano. Jeśli już Chińczyk perfidnie kopiuje Shimano to z reguły pod jakąś śmieszną nazwą typu Shimona - teraz nie pamiętam konkretnie jaką, ale jeden taki rower/część widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Ok może i oryginał i nie potrzebnie panikuje, dzięki 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi