piotrekek Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Siema. Co chwilę zadaje jakieś noobskie pytania na tym forum ale nie ogarniam jeszcze wszystkiego. Kupiłem nowe koła z bębenkiem 11s a kasetę mam 10s cs-5700. Kasetę zdemontowałem ze starych kół i pod nią była taka metalowa okrągła podkładka (dodam zdjęcie). Wiedziałem, że żeby zamontować kasetę 10s na bębenek 11s trzeba dołożyć podkładkę dystansową którą zakupiłem. I teraz pytanie - mam założyć tylko podkładkę dystansową i później kasetę, czy podkładkę dystansową, tą podkładkę ze zdjęcia i kasetę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Ok dzięki . Czyli rozumiem, że muszę założyć 2 podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Najlepiej załóż taką konfigurację żeby nie było luzu a gwint nakrętki pewnie złapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 7 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Założyłem teraz kasetę tylko z podkładką dystansową ale nie jeździłem bo nie było czasu. Zdejmę koło i sprawdzę czy będzie lepiej z dwoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Założ jedna podkładkę. Sam u siebie posiadam bebenek po 11s a mam kasete 10s i zalozoną podkładke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 https://allegro.pl/oferta/novatec-podkladka-do-kasety-8-9-10s-na-bebenek-11s-13297537276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Stare - tzn pierwszych generacji - kasety 10s na szosę potrzebowały podkładki na każdym bębenku. Formalnie. Bo zwykle to pasowało w każdej kombinacji. Ale też, formalnie, taka kaseta na bębnie 11s będzie potrzebować tej fabrycznej podkładki _oraz_ dodatkowo podkładki 1.8mm zwężającej bęben 11s do 10s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 (edytowane) Ja mam tą podkładkę https://allegro.pl/oferta/podkladka-shimano-do-kaset-10s-na-bebenek-11s-11071357917 Czyli dalej nie wiem czy mam założyć dwie czy jedną 😀 Mam założoną teraz tylko tą dystansową z allegro i nie na żadnego luzu .. Edytowane 8 Marca 2023 przez piotrekek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 @piotrekek "Mam założoną teraz tylko tą dystansową z allegro i nie na żadnego luzu .." To masz problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Ale najpierw podkładka, a później kaseta czy odwrotnie? Tak żeby ustawić położenie kasety zgodnie z 10s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 8 Marca 2023 Udostępnij Napisano 8 Marca 2023 Najpierw podkładka bo powinna mieć rowki które wejdą w rowki na bębenku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 20 godzin temu, Miner napisał: Ale najpierw podkładka, a później kaseta czy odwrotnie? Tak żeby ustawić położenie kasety zgodnie z 10s. Najpierw podkładka dystansowa a później kaseta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi