Asfalt Napisano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Dobra Panowie, dzięki za pomoc. Kupuje Gianta i wsadzam semi-slicki. Jeszcze trochę Merida 500 lite mi przychodzi do głowy z dwoma blatami z przodu, ale nie wiem czy jest sens wyruszać na poszukiwania tego roweru widmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 @Asfalt wielka prośba do Ciebie, jak już dorwiesz tego Giancika to daj znać jak Ci się jeździ, oczekiwania vs. rzeczywistość itd. Po mam podobne rozkminki jak Ty teraz a myślę, że takich szukających jest więcej i każda relacja z pierwszej ręki jest na wagę złota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 @girek, Ty może pójdziesz o krok dalej i założysz slicki? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 @chudzinki eee chyba nie załapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 @girek, bo uważam, że jeżeli ktoś z premedytacją kupuję taki rower, z takim napędem, na takie nawierzchnie i od razu chce zakładać takie opony to jest to błędny zakup. Ale nie moje pieniądze i nie ja będę na nim jeździł. Co wiem i co może być istotne to podpowiedziałem, tak mi się przynajmniej wydaje. Ale każdy kupuje to co chce 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly77 Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Odziwo jak usiadłem na tym xtc rozm l to nawet niezłe odczucia choć mam 196 ale noga krótka. Czekam jak przyjdzie xl i wtedy padnie wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Godzinę temu, chudzinki napisał: 😀 @chudzinki ja to szukam czegoś na dłuższe trasy w "terenie" czyli nie po asfalcie stąd czytam co ludziska na tym forum piszą i przez to już dwa razy zrezygnowałem z zakupu roweru w ostatniej chwili 😁 (raz M4C i raz Giant Roam). Slicków bym nie montował do tej maszynki Całe szczęście teraz jest szczyt sezonu więc na razie poremontowałem moje stare chwasty i mam parę miesięcy na myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 59 minut temu, goly77 napisał: xtc rozm l to nawet niezłe odczucia choć mam 196 ale noga krótka. Biorąc pod uwagę, że w takim wypadku masz długi tułów, a rozmiarówka XL kończy się na 198 cm to odczucia po krótkim siedzeniu są błędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 2 godziny temu, goly77 napisał: Odziwo jak usiadłem na tym xtc rozm l to nawet niezłe odczucia choć mam 196 ale noga krótka. Czekam jak przyjdzie xl i wtedy padnie wybór Ja mam 189 i długą nogę, , miałem XL, ale chyba lepiej bym czuł się na L, miałem okazję pojeździć trochę na terrago w L i był taki zwrotniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asfalt Napisano 10 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 @chudzinki troche masz racje, że ten rower nie jest odpowiedni do moich zastosowań, ale wydaje mi się to naturalnym wyborem bo tak naprawdę po rowerach crossowych, które mają sens w kwotach do 4-5 tysięcy, mamy do wyboru Gravele, Szosy lub właśnie MTB. Szosy i Gravele dla mnie odpadają - wybiłem kilka tysięcy kilometrów na gravelu i po prostu mi nie podszedł, taki rower XC jest dla mnie okej ponieważ mimo tego, że na co dzień będzie wykorzystywany tak jak rower crossowy czy też gravelowy, to ma on w mojej opinii potencjał do np. wyjazdu w poważniejsze góry czy starcie w takiej pomorskiej 500. W skrócie jak mi się czegoś zachce, to będę mógł to zrobić xD Spodziewam się na dłuższych trasach oporów powietrza i bardziej uciążliwego pokonywania kilometrów, ale ja nie jeżdżę na zasadzie osiągnięć i pobijania coraz większych dystansowych rekordów tylko bardziej podchodzę do tego jak do treningu kondycyjnego z możliwością zwiedzania okolic. Może się mylę, nigdy nie miałem roweru XC, ale wydaje mi się on bardzo uniwersalny i nie będę tego poczucia, że coś innego oprócz mojej własnej kondycji mnie ogranicza. Na wagę też nie zwracam uwagi bo pomimo posiadania gravela, który waży troszkę ponad 10 kilogramów, to i tak jeździłem z przyczepionym do niego ulockiem, który ważył mniej więcej tyle co połowa roweru Rowerek, już zamówiony, został tylko ochrzan od żony jak zobaczy fakturkę i można się cieszyć jazdą 😅 Dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly77 Napisano 10 Marca 2023 Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Jak dojdzie to pochwal się i napisz jakie odczucia bo tez na niego poluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi