seba4109 Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Cześć! Jeśli chodzi o rowery to jestem zielony. Próbowałem wczytać się w ich specyfikę, ale to temat rzeka i tydzień to za mało żeby przyswoić minimalna wiedzę (albo jestem na to za głupi). Mam możliwość kupna swojego pierwszego gravela (podobno z 2015 roku, ale w necie wynalazłem że jednak może być to model z 2013). Dane techniczne: rower przełajowy/ Gravel FOCUS Model MARES AX Koła 28 WAGA OK 10kG Rama aluminiowa FOCUS MARES AX 58cm Widelec Carbon FOCUS Przerzutka tył SHIMANO ULTEGRA 10S Przerzutka przód SHIMANO ULTEGRA 10S Hamulce AVID SHORTY Manetki SHIMANO ULTEGRA 2X10SPEED Mostek CEX aluminiowy Na olx są dwie oferty tego roweru, żadna z nich to nie to co mam możliwość do kupna. Link do poglądu: https://m.olx.pl/d/oferta/rower-przelajowy-focus-mares-ax-rozmiar-m-CID767-IDSDcPW.html Jak myślicie, czy ten rower jest wart swojej ceny? 3300 zł Jako pierwszy gravel dla początkującego nada się? Jest podatny na modyfikacje i wymianę podzespołów? Jutro jadę go obejrzeć i przejadę się nim, ale proszę o opinie fachowców czy w ogóle warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 To nie jest gravel tylko przełaj a czym się różnią i do czego w ogóle służy rower przelajowy to sobie doczytaj Cytat Jak myślicie, czy ten rower jest wart swojej ceny? 3300 zł Nie Cytat Jest podatny na modyfikacje i wymianę podzespołów? Obecnie produkowany osprzęt nie jest kompatybilny z tym zamontowanym w rowerze. Poza tym obowiązującym od kilku lat standardem są hamulce tarczowe Cytat Cytat Mam możliwość kupna swojego pierwszego gravela (podobno z 2015 roku, ale w necie wynalazłem że jednak może być to model z 2013). Nie jest młodszy niż 2013, od 2014 była już nowsza generacja osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi