Skocz do zawartości

[3300] Rower Focus Mares ax 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Jeśli chodzi o rowery to jestem zielony. Próbowałem wczytać się w ich specyfikę, ale to temat rzeka i tydzień to za mało żeby przyswoić minimalna wiedzę (albo jestem na to za głupi). 

Mam możliwość kupna swojego pierwszego gravela (podobno z 2015 roku, ale w necie wynalazłem że jednak może być to model z 2013). 

Dane techniczne:

rower przełajowy/ Gravel FOCUS
Model MARES AX
Koła 28
WAGA OK 10kG
Rama aluminiowa FOCUS MARES AX 58cm
Widelec Carbon FOCUS
Przerzutka tył SHIMANO ULTEGRA 10S
Przerzutka przód SHIMANO ULTEGRA 10S
Hamulce AVID SHORTY 
Manetki SHIMANO ULTEGRA 2X10SPEED
Mostek CEX aluminiowy

Na olx są dwie oferty tego roweru, żadna z nich to nie to co mam możliwość do kupna.  Link do poglądu: https://m.olx.pl/d/oferta/rower-przelajowy-focus-mares-ax-rozmiar-m-CID767-IDSDcPW.html

Jak myślicie, czy ten rower jest wart swojej ceny? 3300 zł 

Jako pierwszy gravel dla początkującego nada się? 

Jest podatny na modyfikacje i wymianę podzespołów? 

Jutro jadę go obejrzeć i przejadę się nim, ale proszę o opinie fachowców czy w ogóle warto.

To nie jest gravel tylko przełaj a czym się różnią i do czego w ogóle służy rower przelajowy to sobie doczytaj 

Cytat

Jak myślicie, czy ten rower jest wart swojej ceny? 3300 zł 

Nie 

Cytat

Jest podatny na modyfikacje i wymianę podzespołów? 

Obecnie produkowany osprzęt nie jest kompatybilny z tym zamontowanym w rowerze. Poza tym obowiązującym od kilku lat standardem są hamulce tarczowe 

Cytat
Cytat

Mam możliwość kupna swojego pierwszego gravela (podobno z 2015 roku, ale w necie wynalazłem że jednak może być to model z 2013). 

Nie jest młodszy niż 2013, od 2014 była już nowsza generacja osprzętu