Asfalt Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Hej, co sądzicie o tym rowerze XC? Planuje wsadzić mu węższe opony i wykorzystywać go w 70/80 procentach na asfalcie. Wydaje mi się że fajny osprzęt w tej cenie (3900 zł) oraz martwi mnie jedynie zakres przełożeń 1x10 - do dłuższych tras może to być problematyczne. Są może jakieś alternatywy w tej cenie? Edytowane 6 Marca 2023 przez Asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 A nie lepiej w takim razie od razu kupić crossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asfalt Napisano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 @TheJW ramy rowerów crossowych nie mają takiego potencjału na przyszłość. Brak sztywnych osi itd. Tutaj wydaje mi się, że jeśli będę chciał w przyszłości czegoś więcej od jednośladu to będę mógł inwestować w rower bez jego wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Ten też nie ma sztywnych osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asfalt Napisano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 @TheJW Matko Boska, Rzeczywiście 😲 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Ktoś chce kupić rower MTB z dziurawą na maxa kasetą, do jazdy po asfalcie, a przejmuje się brakiem sztywnych osi 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 21 godzin temu, Asfalt napisał: jeśli będę chciał w przyszłości czegoś więcej od jednośladu to będę mógł inwestować w rower bez jego wymiany. Tanie rowery mają podstawowe ramy i inwestowanie w nie ma niski sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi