birdman Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Witam Po latach zdecydowałem sie na nową zabawke i przypomnialem sobie o forum Kupilem Canyon neuron 6 i mam problem. Tarcza z przodu ma 30t. Chcialem ja wymienic na 34t bo w moich okolicach trochę za olasko na 30. Nie mam tylko pojęcia jaki to typ mocowania... Nie widziałem nic takiego na allegro a strona producenta słabo pomaga... Podpowie ktoś co to jest i co warto za to kupić? Edytowane 5 Marca 2023 przez birdman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 https://mirandabikestore.com/shop/chainring-xmod-spiderless-cf3d-34-teeth-aluminium-black-for-mtb Ja bym tam sobie kupił normalną korbę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Serio nawet takie dziwne wynalazki produkują? Takiej korby to ja w życiu nie widziałem na takie zebatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 No właśnie też się nad tym zastanawiam. Jakbym chciał wstawić Shimano SLX-MC7100 zamiast tego to wejdzie bez kombinacji? Mam tam suport Race Face BSA cinch z mufa 68/73 (wedlug strony producenta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEFTONES Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Ten wkład suportu (Race Face BSA cinch) jak dobrze kojarzę ma wewnętrzną średnicę 30 mm (BB30). Korby od Shimano mają 24mm. Tutaj bardziej pasują korby od FSA lub Sram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Nie ma sensu się przejmować suportem i to jeszcze bsa, gdzie nowy kosztuje kilkadziesiąt złotych a wymiana trwa kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Patrząc po cenach to ten suport kosztuje sporo ponad 200zł.Na przykład: https://allegro.pl/oferta/wklad-suportu-suport-race-face-bb-bsa-68-73-30mm-12886877938 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comatus Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 (edytowane) Tam jest suport srebrny, nie czarny. Raczej ten https://www.centrumrowerowe.pl/suport-rowerowy-race-face-bb-external-team-pd29278/?v_Id=171607&gclid=Cj0KCQiAjbagBhD3ARIsANRrqEt2v0A8d62qT02wBRkmual2C2fMslprnOidRckvlsUh4PIxKViACnMaAl8PEALw_wcB I ten ma 24mm. Edytowane 12 Marca 2023 przez comatus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 12 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Tak, to jest race face team. Zamówiłem juz korbe shimano SLX 175mm z tarczą 34t za 360zl. W razie co dokupię tarczę 32t. Dziękuję za pomoc wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comatus Napisano 12 Marca 2023 Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Daj znać czy 34T wejdzie. Też kupiłem tego Neurona i będę wymieniał korbę. Tylko nie wiem czy 34 się tam zmieści czy tylko 32 da radę upchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Korba zamontowana. 34t pasuje bez problemu. Jakby co to tu jest korba z tarczą w cenie samej korby: https://www.centrumrowerowe.pl/mechanizm-korbowy-shimano-slx-fc-m7100-1-pd20155/?v_Id=188007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comatus Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Dzięki za info. Wydłużałeś łańcuch czy nie było potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birdman Napisano 13 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Łańcuch zostawiłem bez zmian. Wyglada ok. Jutro pojeżdżę w terenie i zobaczę jak sie to sprawdzi. Dzisiaj tylko krótkie kółko zrobilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi