Ryuk Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Witam. Szukam roweru dla dziewczynki (124cm wzrostu) po wstępnych przymiarach niestety 24cale to jeszcze sporo za dużo. Wydaje mi się, że najlepszym wyborem na teraz + 2 sezony będzie rower o trochę większej ramie, ale kołach 20 cali co bym chciał: -rower do 1000 zł -przerzutki tylne -delikatnie podgięty lub obniżony górny profil ramy (damka?) -aluminiowy lub inny lekki stop metali ramy mile widziany -hamulce w ręce jeśli jest możliwość ustawienia ich blisko (mały chwyt), lub torpeda jeśli takiej możliwości nie ma -kolorystyka damska Nie pisze jaki to ma być rodzaj roweru, nie ważne czy górski, czy miejski, musi sie podobać Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Z doświadczenia (mam córkę) w tym wszystkim kluczowe jest: "nie ważne czy górski, czy miejski, musi sie podobać" Poza tym jeszcze istotne było: amortyzator, przerzutki z przodu. Po spełnieniu zachcianek przerzutki z przodu już są be. Reszta nadal kluczowa i przesądza o wszystkim. Edytowane 5 Marca 2023 przez Eathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryuk Napisano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Na obecną chwilę podobają się jej odrobinę bardziej rowery miejskie, ale jeśli jest fajna propozycja górskiego to szkoda go skreślać. Amortyzator nie jest konieczny. Przerzutki z przodu myślę, że odpadają, za dużo nowości na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Spróbujcie się przymierzyć do rowerów Tabou https://www.centrumrowerowe.pl/rower-dzieciecy-tabou-topshe-24-lite-pd30684/ Tabou ma teraz promocję CashBack, więc ten Topshe 24 z linku, kosztowałby niewiele ponad 1000 zł. Mój synek śmiga już na Tabou 24'' przy wzroście około 127 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elkaa Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Ja mam trochę starszą córkę, ktorej kupilam Riverside B'Twin 900 26 cali. Jest też na kołach 20 cali. Lekki, dobrze zrobiony i mojej corce bardzo się podoba. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-dla-dzieci-btwin-riverside-900-20-cali/_/R-p-313214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Przede wszystkim kupiłbym używany. Dzieciaki w tym wieku potrafią urosnąć kilkanaście centymetrów w ciągu sezonu więc to, że Młoda pojeździ na tym co kupisz teraz przez dwa kolejne sezony brzmi mało prawdopodobnie. A tak to kupisz używkę za mniej kasy, odsprzedasz z niewielką stratą, lub nawet bez straty. Druga sprawa - za duża rama potrafi zrazić do rowerowania. Dzieciak Ci nie powie, że coś jest nie tak, bo nie będzie wiedział że coś jest nie tak, po prostu rzuci rowerem i nie będzie chciał jeździć. Trzeba się pozbyć wszelkich przeszkadzajek, które mogą do tego prowadzić, a za duża rama "na zapas" to pierwsza rzecz do wykreślenia z listy. Większe koła ułatwiają też nieco jazdę, my zaczęliśmy robić dystanse dłuższe niż kilka kilometrów właśnie dzięki kołom 24", wcześnie było to dla bajtla zbyt męczące. My mieliśmy Treka MT220 - co prawda koła 24", ale bardzo niski przekrok oraz korba z możliwością skrócenia (po dwa otwory pod pedały na ramię). Ma niestety pseudo uginacz i kilka innych typowych grzechów rowerków dziecięcych, ale rama jest bardzo fajna i można go stosunkowo niewielkim kosztem sporo odchudzić. Wspominamy go bardzo dobrze, a rower można kupić za parę stówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Marca 2023 Udostępnij Napisano 7 Marca 2023 Rzuć okiem na Trek Wahoo i Cube serii 200 (Acid, Race i milion innych nazw). Moja lata na takim. Jest róż? Jest. A przy tym 7 przerzutek, lekka dziecięca rama i dobre hamulce. Na zdjęciu wydaje się za mały ale to kwestia perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi