Sobek82 Napisano 21 Maja 2023 Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 https://www.instagram.com/reel/CsfrWgMuGYS/?igshid=MmJiY2I4NDBkZg== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Gdyby jeszcze ktokolwiek miał wątpliwości jak działają LP to taka akcja współorganizowana przez władze Andrychowskie; https://oko.press/rezerwat-madohora-reportaz A jak by ktoś miał jeszcze jakiś problem to materiał w YT; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Ostatnio w radio słuchałem jak jakiś leśniczy, nadleśniczy czy inny pracownik LP tłumaczył dlaczego wycinają drzewa - że to jest ja w społeczeństwie, że musi być równowaga i nie mogą być tylko stare osobniki, że trzeba zrobić miejsce dla młodego pokolenia... masakra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Gdyby drzewa mogły rżnąć, zaczęły by od Lasów Państwowych, żeby młode pokolenie mogło zmienić leśnych dziadków. Też widziałem: poręba w suchym lesie, jak plaża żeby gatunki wytrzebić inwazyjne. Będzie w lecie piasek parzył wiatr rozgoni suszę, kolejny placek gorąca na mapie. Czy zarośnie? Kiedy? Rżną lasy do gołej ziemi, nawet w Parku Narodowym, nie wspominając zwykłych. A kraj wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Pisiory potrzebuję kasę na kampanię wyborczą to LP rżną bardziej niż zwykle. Konsekwencje mają gdzieś. Godzinę temu, Greg1 napisał: jakiś leśniczy, nadleśniczy czy inny pracownik LP tłumaczył dlaczego wycinają drzewa - że to jest ja w społeczeństwie, że musi być równowaga i nie mogą być tylko stare osobniki, że trzeba zrobić miejsce dla młodego pokolenia... masakra Typowa propaganda, którą większość Januszy łyka jak wygłodniały pelikan makrelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Greg1 napisał: Ostatnio w radio słuchałem jak jakiś leśniczy, nadleśniczy czy inny pracownik LP tłumaczył dlaczego wycinają drzewa - że to jest ja w społeczeństwie, że musi być równowaga i nie mogą być tylko stare osobniki, że trzeba zrobić miejsce dla młodego pokolenia... masakra Przypomniałem sobie - to było odnośnie wycinania Puszczy Bukowej pod Szczecinem: RSnW: co dalej z Puszczą Bukową - Region - Radio Szczecin - szkoda, że akurat tu nie ma nagranej całej audycji i tych dyrdymałów o młodym pokoleniu Edytowane 8 Czerwca 2023 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 12 godzin temu, itr napisał: Rżną lasy do gołej ziemi, nawet w Parku Narodowym, nie wspominając zwykłych. A kraj wysycha. Ja jestem z górami związany i pamiętam jak opowiadali, że robią przebudowę lasu bo kornik. Miało to się kończyć jakoś teraz a daliśmy się zrobić w jajo bo faktycznie zrobili lasy gospodarskie. Ale karma wróci bo zawsze wraca. Każda szeroka szutrówka z tymi pięknymi odpływami, każdy szlak zrywkowy to tysiące dodatkowych m2 czegoś co działa jak rynna. W Andrychowskich okolicach co chwila borykają się albo z suszą albo zniszczeniami przez rwącą wodę. Pamiętam zniszczenia w Złatnnej i Ujsołach kiedy na zboczach Lipowskiej i okolic Krawcowego rósł świerk na świerku. Obecnie tam nie ma nawet połowy lasu. Przy okazji po tak niektórzy bronią tego sprzątania szlaków. Mamy już zaraz wakacje a jedyny "terenowy" szlak w Puszczy Niepołomickiej czyli ten przy rez Długosza zawalony drzewami. Od asfaltu od strony północnej to raptem niecałe 500 m. Jak byłem zimą po okiści to gonili jak ze sraczką i czyścili szutrówki. A szlakiem to kto by się przejmował. Pod Mogilanami w lesie Bronaczowa też szlak zawalony choć obok robią piłami już całą wiosnę a do niego samego idzie szeroka droga. A co pisiorskiej zarazy to następny cwaniak po wspomnianych układach pod Mogielicą tym razem w Sądeckim; https://next.gazeta.pl/next/7,172392,29788511,samowolka-ryszarda-florka-miliarder-buduje-kompleks-sportowy.html#s=BoxMMtImg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi