Whistle Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Cześć, chce wymienić opony na mniej agresywne. Zmieniłem miejsce zamieszkania i mam głównie lasy (korzenie) ale tez asfalt i szutry. Obecnie dość agresywnie opony przód BUTCHER GRID 29/2.3 i tył PURGATORY GRID 29/ 2.3. Do tego na mleku i wypełnienie antyprzebiciowe. Chciałbym zmienić na Pirelli Scorpions XC M na przód a R na tył plus chyba przejęcie na dętki (Pirelli Scorpion SmarTube). Pytanie jaki rozmiar bo Pirelli robi 2.2 lub 2.4? Czy przy zwykłej jeździe, zero szaleństw nie lepiej przejść na dętki? Sam nie ogarniam dolewkę mleka itd. a w ostatnim roku co chwile musiałem dopompowywanie jedno koło bo nie trzymało a teraz już jest flak i muszę na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Nie znam nikogo, kto wróciłby w MTB z tubeless na dętkę. Druga sprawa, to czy do zwykłej - jak piszesz - jazdy rzeczywiście potrzebujesz opon za ~300 zł sztuka. Jeżeli ich masa nie jest kluczowa (a sądząc po obecnym secie - nie jest), to może lepiej wybrać jakiś pancerny zestaw od Vittorii, czyli w wersji TNT, i zalać dobrym mlekiem. Barzo + Mezcal na przykład. Albo Mezcal + Mezcal nawet. 2,25" powinny w zupełności wystarczyć, chociaż Vittoria ma dość szczupłe opony, więc to nie będzie na pewno te 57mm szerokości. Popularny zestaw od Schwalbe, Racing Ray+ Ralph też powinien się sprawdzić, chociaż osobiście nie lubię tej drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whistle Napisano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Vittorii ma dobre ceny na bikeinn - może i racja. Dzięki za sugestie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Lutego 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Jakby co, to niedawno wersję XC M 2.2" można było kupić w bikeinn za 210 zł (teraz 212) - sam dałem 228 zł (wyszło 468 zł za dwie z przesyłką), ale w kraju Jednak raczej trzeba się liczyć z tym, że za szerokie nie będą - oczywiście to też kwestia na jakiej obręczy, ale same w sobie na pewno nie są zbyt szerokie. Co do przejścia na dętki, to zdarza się, że ktoś do nich wraca (być może to mniejszość, ale jednak) - nawet któryś z forumowiczów o tym pisał, ale nie pamiętam który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 3 godziny temu, Whistle napisał: Vittorii ma dobre ceny na bikeinn - może i racja. Dzięki za sugestie. WOW, faktycznie ceny rewelacyjne! Tylko czym jest...? Że paczka Flipsów gratis, czy co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whistle Napisano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Opisy są tam znane Zamawiałem już tam kilka razy i niestety Flipsów gratis nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi