tobo Napisano 4 Marca 2023 Udostępnij Napisano 4 Marca 2023 Z dużym prawdopodobieństwem jakiś ometkowany prowheel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2023 Przy pierwszych przymiarkach wychodzi na to, że do tej korby https://a.aliexpress.com/_EJEL4TX pasuje założyć suport 103-107 mm żeby wyjść z linią łańcucha. Możliwe to? Oryginalny to 122,5 mm. Trochę mnie to dziwi. Ktoś przerabiał podobny temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) A jednak ... 😀 Trzy uwagi żeby nie było: z przerzutką była okazja śruby do korb będą wymienione śrubka do przerzutki będzie wymieniona lub skrócona (oryginalna była za krótka) Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Gdzie popełniłem faux pas...? Sprawdzałem na podwórku i wszystko śmiga na całej kasecie. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez chudzinki Literówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Kąt łańcucha na kółeczku prowadzącym. Jest prawie 180 kiedy nawet nie doszedłeś do końca kasety. Na największej to pewno nawet jej nie dotyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Hmmm, przyjrzę się temu. A co można z tym zrobić jeżeli wszystko dobrane wg instrukcji? Jakie mogą być negatywne skutki takiego układu? Podczas prób nic nie zauważyłem. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Nie dobrałeś wg instrukcji, bo przerzutka jest na 11-34 +-2, zaś kaseta to 11-42, tak na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Dobra, już chyba wiem o co chodzi! Zasugerowałem się tym, że mi przekazano, że ta przerzutka pracowała z taką samą kasetą, ale chyba jednak nie.... To teraz tak - może tak to pracować? Ewentualnie co można z tym zrobić? Wolałbym żeby nie było z tym później problemów, więc jak coś to kupię Deore 5120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Co to za przerzutka? Długość łańcucha masz dobrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Dobrą, dobieraną do XT M786 SGS tylko nie upewniłem się do jakiej kasety ona jest tylko uwierzyłem na słowo jak mi dostarczono... Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Wersja ostateczna 🙂. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi