adamsanders Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 (edytowane) Witam, czy w okolicach Katowic (+-20km) znajdę sklepy rowerowe które udostępniają do przetestowania siodełka rowerowe? Wiem że bike atelier mają na testy siodła prologo. Czy znajdę coś jeszcze, konkretnie do MTB do kwoty 500 stówek. Dzwonić po każdym w ciemno i pytać mija się z celem bo jest tego trochę. Edytowane 26 Lutego 2023 przez adamsanders Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Napisz mi priv, bo reklamowanie się tu jest niezgodne z regulaminem Mamy San Marco i Speca - w budżecie powinieneś się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Bontrager oferuje 30 dniowy okres próbny na wszystkie akcesoria w tym siodełka. Warto tylko upewnić się że w sklepie gdzie dokonujemy zakupu oddadzą nam gotówkę do ręki a nie dadzą kupon na zakupy u nich bo słyszałem o takich praktykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Siodła Pro też chyba można wymienić lub zwrócić w ciągu 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Mówisz o zakupach online czy stacjonarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Chyba jedno i drugie pod warunkiem, że kupi się u oficjalnego dystrybutora/sprzedawcy. "Wszystkie siodełka PRO są objęte programem 30-dniowej gwarancji zwrotu pieniędzy." https://www.pro-bikegear.com/_assets/pdf/pro-saddles-30-days-100-1-money-back-guarantee.pdf Edytowane 27 Lutego 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 To jakaś baza już jest, mam na oku PRO falcon, prologo dimension NDR i selle italia Novus X-cross z tym że te ostatnie to allegro więc ciężko z przymiarką nawet na sucho żeby ewentualnie odesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Jeśli nie jest to jakoś hermetycznie/specjalistycznie opakowane to zawsze można pręty zabezpieczyć, nawet taśmą, założyć do roweru, przymierzyć się, przejechać i ewntualnie odesłać. Akurat nie robiłem tak z siodełkiem ale z ciuchami już tak, z kaskami, czy nawet ze spodniami zimowymi - zamowiłem 2 czy 3 pary, robiłem jazdy próbne z metkami i zostawiłem jedne a resztę odesłałem w ciągu tych przepisowych 10 czy 14 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Z ubraniami, kaskami...? Jazdy próbne? Słabe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Dlaczego słabe? Nie mówię o jeździe próbnej 50 czy 100 km w nowych spodniach ale "wokół komina" żeby zobaczyć czy wkładka dobrze wszyta, czy nie ciągnie gdzieś albo nie obciera już na początku. Jak inaczej to sprawdzisz? Samo chodzenie po domu nic nie da. Zresztą w sklepie też przymierzasz ubrania, które teoretycznie już ktoś przed Tobą mógł przymierzać więc czym to się różni? Wiadomo, że po dłuższej jeździe może coś więcej się okazać albo, że wkładka zacznie być niewygodna ale tego nie przewidzisz. No i oczywiście jazda w gatkach a nie bez. A w kasku oczywiście nie trzeba jeździć ale jak nie masz w mieście sklepu z interesującymi Cię kaskami to jak sprawdzisz rozmiar jak jesteś np. na granicy rozmiarów? Ja mam teoretycznie 57 cm obwód głowy ale większość kasków w rozmiarze do 58 mnie ciśnie albo nie włożę zimą czapki pod spód a z drugiej strony wiele kasków w rozmiarze od 57 jest za szerokich nawet po maksymalnym skręceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Trochę czym innym jest przymierzenie a czym innym użytkowanie nawet przez krótki czas czy to butów czy spodenek aczkolwiek wiadomo, że granica jest bardzo płynna i sklepy wysyłkowe muszą sobie z tym radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Dlatego ciuchy po kupnie się bezwględnie pierze i tyczy się to kazdych a nie tylko rowerowych. Co do selle Italia to własnie taki mam zamiar, chociaż zrobić na nim kilka rundek wokół bloku. Zawsze to lepsze niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi