Mihau_ Napisano 6 Maja 2023 Napisano 6 Maja 2023 1 godzinę temu, chudy8 napisał: 8,5k za Speca z Future shockiem Amortyzacja nie jest bezobsługowa, trzeba to serwisować więc koszty eksploatacji rosną A rozmiar ok Cytuj
Tomek21001 Napisano 6 Maja 2023 Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) W dniu 27.03.2023 o 20:56, chudy8 napisał: Mam wyjątkowo niefortunne wymiary, 190cm, noga 92cm, Przerobiłem 3 różne modele Speca w swojej marnej karierze (fakt, nie te najnowsze) i zawsze kończyło się na 58 (choć mieszczę się na siłe w 56 i na wiarę w 61). Mam identyczne wymiary wzrost/przekrok. Dodam,że właśnie "anglosaska" (Spec,Trek,Cannondale,Whyte,Mariny, co ciekawe też szwajcarskie BMC) rozmiarówka pasuje mi najbardziej, w przeciwieństwie do "starej niemieckiej" typu niektóre Canyony,Radony,w szczególności Cube. (tutaj się powoli zmienia na plus) Edytowane 6 Maja 2023 przez Tomek21001 Cytuj
chudy8 Napisano 6 Maja 2023 Autor Napisano 6 Maja 2023 @Tomek21001 rozmiar 56 to tak trochę jak po młodszym bracie przy naszym wzroście 😁 rozumiem że 61 był za duży? miałem wcześniej porównanie na Elite 58 i 61 i ten większy wydawał się ok, w ogóle nie rozumiem jak liczony jest ten stack, ten comp wg tabeli ma stack 634, czyli teoretycznie dość duży rower, a jak w sklepie postawiłem obok niego elite w rozmiarze 56 ze stackiem 599 czyli 35mm niższym, to miał tylko 1cm niżej mostek, chyba że ten future shock powoduje że jest tak niski Cytuj
GreenArrow Napisano 8 Maja 2023 Napisano 8 Maja 2023 Cześć, "Romet Boreas 2- największy rozmiar też nieźle leży, ale jakoś nie widzi mi się SRAM Apex i jeden blat z przodu, wolę coś na GRX" A sprawdzałeś tego Boreasa na GRXie? Kosztują po 6k i niżej 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi