chudzinki Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Znacie coś co może być godnym następcą https://a.aliexpress.com/_EIxWk6p? To znalazłem https://www.xtar.cc/product/XTAR-SC1-PLUS-Charger-197.html, ale mi nie odpowiada 🙂. Oczywiście wskaźnik naładowania jest obowiązkowy. Edytowane 25 Lutego 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Może coś takiego => https://allegro.pl/oferta/ladowarka-power-bank-18650-xtar-pb2s-czerwona-13133725995 Sam rozważam zakup, bo wydaje mi się, że to będzie idealne rozwiązanie. Z drugiej strony mam power bank w KNOGU PWR... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 @Eathan, szukam na jedno ogniwo. Poza tym kupiłem SC1 Plus, ale wg mnie ma dwie wady jeżeli chodzi o 18650 i ten, który linkowałeś też zapewne będzie je miał: słaba sprężyna plusowy styk jest zbyt wysoki i połączenie jest mało stabilne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Chyba w militariach widziałem PB na jedno ogniwo.... Ale ktoś marudził w ocenie .. https://www.militaria.pl/ledlenser/powerbank_ledlenser_flex_3_502126_t_p1009281.xml?cat=4249 Edytowane 27 Lutego 2023 przez spidelli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Właśnie czegoś takiego szukam, ale cena powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Odstaw browca na tydzień czy dwa i się nagrodź 😉 A serio - ciekaw jestem czy chociaż jakość koresponduje z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 Może potrzebujecie prostej obudowy np. coś takiego: https://elkom-serwis.com.pl/aku-litowo-polimerowe-li-ion-18650/6168-obudowa-power-bank-na-1x-akumulator-18650-usb-5v-1a-okrągła-czarna.html Sam się zastanawiam nad czymś takim, tym bardziej że zostały mi 4 ogniwa 18650 i 2 ogniwa 21700 po e-fajkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Nie wzbudza zaufania. Żeby dostać się do USB-A, trzeba odkręcić korek, a wtedy reszta wylata.... Jako awaryjne ładowanie na postoju jeszcze ujdzie ale w ruchu - jakoś nie widzę. Chyba że się mylę co do obrazków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 28 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Bardzo możliwe że jest jak piszesz, nie mam takiego wynalazku i też coś w podobny deseń szukam. Zależy mi również by było kompatybilne z ogniwami 21700. Jak ktoś się natknie to niech śmiało linkuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 (edytowane) Nie wiem dokładnie jak to działa, ale poniżej zdjęcia użytkownika z Ali: Edytowane 28 Lutego 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Wygląda na to że wkładasz insert z ogniwem do tuby usb do przodu i zakręcasz korkiem. Problem widzę że to tylko 1A na wyjściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 2 Marca 2023 Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) Może coś takiego podpasuje https://everactive.pl/power-bank-everactive-ec-10 sporo tansze niz ledlenser Edytowane 2 Marca 2023 przez Rafał87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Od jakiegoś czasu nieosiągalne, a poza tym ta "ładowarka" nie ruszy nadmiernie rozładowanego ogniwa no i brak wskaźnika naładowania 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Mam coś takiego od everactive (wiem, że nie nadaje się outdoor) ale działa w obie strony, sprawdzałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Mają funkcje power banku ,są na jeden aku ,2 ,4 Możne też 3 w jednym .dziś może w poniedziałek właśnie przyjdzie .latarka z funkcją power banka i z ładowaniem usb aku w sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 3 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Ten Wurkoss bardzo ciekawy, ale cena jeszcze "fajniejsza" niż Ledlensera `a, który póki co jest faworytem 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 3 Marca 2023 Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Można wybrać Wurkkos FC11 wtedy będzie na aku 18650 z tymi samymi funkcjami co powyzsza .ja wzialem ts22 bo na aku 18650 uzywam wizarda No i pojemność większą aku 5000 ,naładuje mi telefon, czas świecenia latarki też dużo większy. Tryby też bardzo fajne plus turbo ściana światła .latarka kosztuje 200zl .dużo i nie dużo. Aku w komplecie ,przewód, ladowarka . Porównując nawet do convoy s2+ gdzie kupić trzeba latarkę 100zl plus aku 35 zł plus ładowarka 20 zł już jest 155 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 W dniu 1.03.2023 o 09:05, PawelW84 napisał: Wygląda na to że wkładasz insert z ogniwem do tuby usb do przodu i zakręcasz korkiem. Dokładnie tak, ale jakość wykonania tragiczna, a co najistotniejsze to moje ogniwa mają (?) za dużą średnicę 🙂. Włożę, ale z wyjęciem katastrofa - kierunek kosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Trochę lipa, ale widać, że albo nikt nie potrzebuje takich rozwiązań albo wszyscy używają długich ogniw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2023 Mam w domu powerbanka Nokii na jedno ogniwo. Można tym praktycznie naładować opaskę lub zegarek. Nic co pobiera więcej prądu . Jeśli ma być jako sama ładowarka, to może na jedną celę starczy. Ale jak funkcja powerbanku, to proponowałbym coś na 2 lub więcej ogniw 18650. Tym bardziej, że przetwornice też mają straty i oraz zęsto tam się wkłada jakieś stare ogniwa z laptopów o słabych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi