adik1234 Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Cześć Na codzień jeźdżę teraz na crosie po torze. Za dziecka trochę jeździłem po pumptruck i wąwozach ale bez jakiś większych skoków. Od jakiegoś czasu chodzi za mną chęć kupienia roweru (raczej full) którym mógłbym zarówno pojechać na jakieś single(może skoki), jaki i pojechać też po bułki do sklepu czy czasem trasę po szutrze/asfalcie. W sklepie w Lublinie miałem rift zone 3 do którego przymierzałem się i geometria odpowiadała mi (fakt że to było po płaskim wokół sklepu). Aktualnie jest promocja na canynon neuron 6 (7800), jednak nie mogę znaleźć o nim zbyt dużo informacji. Co sądzicie o tym rowerze, czy jest wart swojej ceny, czy może w tym budżecie szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Cytat którym mógłbym zarówno pojechać na jakieś single(może skoki), jaki i pojechać też po bułki do sklepu czy czasem trasę po szutrze/asfalcie. Do tego neuron się nadaje. Do bikeparku gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Dobry, wszechstronny rower, zwłaszcza w tej cenie wart zainteresowania.👍 Z tymi bułkami to trochę nie bardzo bo zaraz trzeba wozić jakąś podkowę aby przypiąć rower coby go nie ukradli. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Jakbym rok temu nie kupił Trance 29 to bym brał tego Neurona. Na cołodziennie wycieczki w górach wygląda w tej cenie rewelacyjnie. Nie wiem tylko czemu na takim osprzęcie jest taki ciężki. Pamiętaj też, że trzeba trochę wydać na serwis zawieszenia jak sam tego nie umiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adik1234 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Z tymi bułkami to racja 😀 W bikeparku dopiero bym zaczynał- czy na trochę spokojniejsze trasy da radę? Co będzie głównym ograniczeniem? Geometria ramy czy zawieszenie ? A ewentualnie jaki rower polecilibyście gdyby miał być trochę bardziej w stronę bikeparku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Neron spokojnie sobie poradzi na spokojnych trasach i na całkiem ostrych zjazdach. Bikepark czy enduro to nie moja bajka więc nie doradzę 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Na spokojne trasy w bikeparku każdy rower "da radę", pytanie jak szybko. Na Trance (130/115 mm skoku) spokojnie zjeżdżam czerwone trasy np. w Bielsku i nie czuje by akurat rower mnie ograniczał. Z kolei na płaskim mazowszu wole jeździć starym rowerem na 26 calowych kołach bo jest łatwiej niż 14 kilogramową "krową". Jak nie zamierzasz bić rekordów na zjazdach i skakać nie wiadomo jak wysoko to Neuron się moim zdaniem sprawdzi, a jednocześnie nie będzie za bardzo zamulał na płaskim. Z drugiej strony ma dość wysoki przekrok i długą podsiodłówkę co może być ograniczeniem w przypadku bardziej agresywnej jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Do skaknia i bardziej agresywne jazdy najlepiej nada się Bluebird, który został do tego zaprojektowany: https://velo.pl/gorskie/gorskie-zawieszone/trail-29-fs/dartmoor/bluebird-evo-29-2 Jego minusem jest dość prymitywne zawieszenie, które usztywnia się podczas hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adik1234 Napisano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 A co sądzicie o tym egzemplarzu? Co można sprawdzić na miejscu samemu oprócz tego czy rama nie była robiona ? W jaki sposób ocenić stan amortyzatora? https://www.olx.pl/d/oferta/dartmoor-bluebird-pro-29-l-CID767-IDQmONK.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adik1234 Napisano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 22 godziny temu, NerfMe napisał: Jakbym rok temu nie kupił Trance 29 to bym brał tego Neurona. Na cołodziennie wycieczki w górach wygląda w tej cenie rewelacyjnie. Nie wiem tylko czemu na takim osprzęcie jest taki ciężki. Pamiętaj też, że trzeba trochę wydać na serwis zawieszenia jak sam tego nie umiesz. Właśnie zaczynam czytać o kosztach serwisu foxa....Co trzeba wymienić w takim standarowym rocznym przeglądzie ? Tylko uszczelniacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Zależy jak go eksploatujesz czy w błocie i kurzu czy tylko przy ładnej pogodzie w suchych warunkach. Okresy pomiędzy poszczególnymi serwisami są określone w godzinach użytkowania. Przy spokojnej rekreacyjnej jeździe wypada po roku rozebrać, sprawdzić, wyczyścić, dać nowy olej i uszczelki kurzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Dużo też zależy w jakim terenie. Mój widelec po sezonie był mocno przetyrany, jak się okazało i coś tam więcej trzeba było zrobić. W Foxach by utrzymać gwarancję trzeba zrobić tzw. przegląd gwarancyjny i wymienić to co producent zaleca. Niektóre serwisy idą na rękę i jak coś jest sprawne to nie wymieniają bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comatus Napisano 26 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2023 Ta gwarancja jest potrzebna? W sensie czy Fox'y psują się na tyle często, że warto taką gwarancję mieć. Czy lepiej ogarnąć serwis w tańszym (nieautoryzowanym) serwisie lub samemu i zaoszczędzić pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 27 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2023 https://www.facebook.com/[reklama-bez-zgody] Poczytaj posty o foxach i sam się zastanów 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi