keltu Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Z racji że tytułowe klocki kosztują obecnie plus minus 100 zł za komplet (tfu!) rozglądam się za jakimiś tańszymi zamiennikami.. Przeznaczenie to mechaniczne RS-505. Znalazłem w sensownej cenie G05S-RX ale mam wątpliwości czy będą pasować.. ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Komplet czyli? Na dwa koła? G05s są do hebli mtb deore - xtr Edytowane 25 Lutego 2023 przez tobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Tak, miałem na myśli cenę za komplet na 2 koła. W między czasie natrafiłem na EBC CFA734 ale to nadal ok 80 zł. nie licząc wysyłki. Edytowane 25 Lutego 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) 100 zł za komplet to nie tak źle w dzisiejszych czasach. Ciesz się, że w ogóle są, bo jak parę miesięcy temu szukałem klocków do GRX to Shimano miało braki. Poszukaj odpowiednika np. z Jagwire. Będą dobre ale niekoniecznie wiele taniej. Edytowane 25 Lutego 2023 przez kipcior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Nie no ja rozumiem taką cenę w przypadku klocków do zacisków GRX ale mówimy tutaj o bieda-mechanicznych RS-305/RS-505 to jednak nie ta półka, ehh. Edit: Zapytam jeszcze czy szukać wyłącznie żywicznych czy pół-metaliki też były by możliwe do zastosowania, tarcze to SM-RT10. Edytowane 25 Lutego 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Na tarczy Ci pisze "resin pad only" to bym jednak zostawił żywiczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Może pisać resin pad only - bo shimano ma tylko 2 typy Na takich tarczach bez problemu możesz użyć kevlarów, półmetali, ceramicznych. 7 godzin temu, keltu napisał: Nie no ja rozumiem taką cenę w przypadku klocków do zacisków GRX ale mówimy tutaj o bieda-mechanicznych RS-305/RS-505 to jednak nie ta półka, ehh. Edit: Zapytam jeszcze czy szukać wyłącznie żywicznych czy pół-metaliki też były by możliwe do zastosowania, tarcze to SM-RT10. Nie ma znaczenia jaka półka. W czterotlokach od 400 do saintów też masz te same klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 3 Marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) Może komuś się przyda, znalazłem ceramiczne zamienniki od majfrenda w cenie uwaga.. 36,71 zł. za 4 komplety. Marka przewijała się nawet przez forum więc myślę że zaryzykuję i wezmę na testy. https://www.forumrowerowe.org/search/?q=SOOCENT&quick=1 https://pl.aliexpress.com/item/4000086316140.html SKU23 Edytowane 3 Marca 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi