spidelli Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Dobra, ostatni mój wpis o Topeak MiniP20. Albo Topeak kłamie w swoich materiałach promocyjnych albo trafił mi się jakiś wybrakowany szmelc. To żadna sprężyna, żaden gwint, po prostu te elementy są źle zwymiarowane. Ramka przytrzymująca element ruchomy jest za długa, co powoduje, że nie ma fizycznej szansy nie tylko "złapać" gwint, co w ogóle wkręcić choćby kilka obrotów - np. tak jak na zdjęciu reklamowym Topeaka. Proszę, oto dowód - odciągnięte siłowo na maksa śrubokrętem (w tej pozycji spinka puszcza), a i tak nie ma miejsca, żeby złapać gwint. Tam już nie ma miejsca, żeby się cokolwiek przesunęło. Wkręcić się da, ale po zdemontowaniu "szczęki" na spinkę (jak w moim poprzednim zdjęciu). Niezły POS... Mam wybrakowany szmelc, tam powinna być jakaś śrubka, na zdjęciu reklamowym widać, że "trzpień" jest złożony, a śrubka jest dociągana imbusem. Edytowane 25 Lutego 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 @spidelli Topeak robi rzeczy o jakości niespodziankowej. "Jak pudełko czekoladek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Dobra, pospieszyłem się z wnioskami Dostałem wybrakowany egzemplarz, co stwierdziłem dopiero teraz, po dwóch latach od zakupu. W tym tkwi mój błąd. Gdybym wcześniej rozgryzł temat.... Ale ponieważ nie było tej śrubki, to założyłem, że używa się trzpienia do wyciskania. Z tym, że nie byłem w stanie go wkręcić i zamiast coś z tym zrobić - olałem temat. To drugi błąd Trzeci błąd to zakup łyżek Topeaka bo poprawnie uznałem, że wciąż nie mam narzędzia do łańcucha Teraz szukam odpowiednio krótkiej śrubki, żeby "naprawić" multitool. Znalazłem taką dłuższą, pasuje ale jest za duża, żeby wkręcić ją na stałe. Zaraz sprawdzę, czy w ogóle rozpina łańcuch Wtedy ewentualnie polecę Ci ten multitool Lepszej śruby nie mam na razie. Bez tej spinki od łyżek (no dobra, może być spinacz biurowy) to się trzeba naszarpać. Edytowane 25 Lutego 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi