roland25 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Witam wszystkich, serwisując Rock Shox Tora 318 napotkałem na problem wyjęcia tłumika z goleni, nie potrafię go wypchnąć do góry bo nie przechodzi przez gwint, z dołu nie przechodzi przez zwężenie na goleni. Przejrzałem manuale a także dostępne filmy na youtube i nie znalazłem wskazówki jak to zrobić. Załączam zdjęcie tłumika z dołu. pozdrawiam Roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 pewnie blokuje sie na pierścieniu rozporowym, widać go na zdjęciu ( to szersze pierwsze od góry z otworem) spróbuj ten pierscień ścisnąć włóż z powrotem do lagi i dopiero szarpnij w dół całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland25 Napisano 24 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 Rozwiązałem problem, trzeba kleszczami delikatnie ścisnąć rurę u dołu żeby zrobić delikatne jajo i tłumik elegancko wychodzi z pozycji takiej jak na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland25 Napisano 24 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 Aktualizacja tematu gdyby tutaj ktoś przez przypadek dotarł żeby nie wyciągnął błędnych wniosków, amortyzator kupiłem jako uszkodzony ale nie wiedziałem gdzie jest usterka, cały olej z goleni z tłumikiem zleciał do korony, pękł biała tuleja zamykająca lagę od dołu i wyciągnąłem ją ręką, wreszcie skumałem o co chodzi, ten element który pękł nie jest wyjmowalny, nawet nie jest to element zamienny w dokumentacji a droga wyjmowania tłumika od dołu nie jest właściwa, po przymiarkach okazuje się że wychodzi do góry trzeba tylko mocno go wypchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi