ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) Witam,chcę kupić sobie manetkę 8 rz,przedniej nie potrzebuję ,zostawię sobie tą co mam obecnie bezindexową.Szukam taniej i dobrej manetki.Znalazłem na Allegro Saiguan KD-71 3x8 w cenie ok 50zł.Czy ktoś z was ma te manetki ?Chodzi mi o opinie na ich temat,jaka jest ich niezawodność? Edytowane 23 Lutego 2023 przez ironman2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiozzz Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Witam! Osobiście posiadam i dla mnie to najwygodniejsze manetki jakie miałem, obsługa samym kciukiem, można 4 biegi na raz wrzucać. Z minusów lekkie opory mają z początku zanim się rozchodzą i lewa u mnie miała tendencję do przycinania się więc do przedniej wróciłem do shimano a z prawej jestem bardzo zadowolony od 3 sezonów (ok.6000km). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Lewa manetka Ci się przecinała?TZN?Jak się zacięło to już koniec?Do chaty na 1 biegu jechałeś?Zmieniasz biegi tylko kciukiem?Jest to wygodne?A powiedz Mi jak jest w przypadku wymiany linki?Rozkręca się coś czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiozzz Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Zacinała jak chciałem zrzucic z 3 na 2 to nie chciała po kliknięciu tylko jakoś jej musiałem pomagać w sumie już nie pamietam jak i zmieniłem przez to. Tak tylko kciukiem dla mnie dużo wygodniej niż w shimano. Wymiana standardowo wyciągasz zaślepke i przeciągasz linkę przez dziurę bez rozkręcania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Adiozzz dzięki za pomoc:) Chyba sobie kupię:)Muszę kupić komplet bo 1 tylnej nie sprzedają:)A zamontuje sobie tylko tylną.Wolę mięć manetkę przednią bez indeksu;,bo można sobie więcej wyregulować:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi