ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) Witam,chcę kupić sobie manetkę 8 rz,przedniej nie potrzebuję ,zostawię sobie tą co mam obecnie bezindexową.Szukam taniej i dobrej manetki.Znalazłem na Allegro Saiguan KD-71 3x8 w cenie ok 50zł.Czy ktoś z was ma te manetki ?Chodzi mi o opinie na ich temat,jaka jest ich niezawodność? Edytowane 23 Lutego 2023 przez ironman2015 Cytuj
adiozzz Napisano 23 Lutego 2023 Napisano 23 Lutego 2023 Witam! Osobiście posiadam i dla mnie to najwygodniejsze manetki jakie miałem, obsługa samym kciukiem, można 4 biegi na raz wrzucać. Z minusów lekkie opory mają z początku zanim się rozchodzą i lewa u mnie miała tendencję do przycinania się więc do przedniej wróciłem do shimano a z prawej jestem bardzo zadowolony od 3 sezonów (ok.6000km). 1 Cytuj
ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Napisano 23 Lutego 2023 Lewa manetka Ci się przecinała?TZN?Jak się zacięło to już koniec?Do chaty na 1 biegu jechałeś?Zmieniasz biegi tylko kciukiem?Jest to wygodne?A powiedz Mi jak jest w przypadku wymiany linki?Rozkręca się coś czy jak? Cytuj
adiozzz Napisano 23 Lutego 2023 Napisano 23 Lutego 2023 Zacinała jak chciałem zrzucic z 3 na 2 to nie chciała po kliknięciu tylko jakoś jej musiałem pomagać w sumie już nie pamietam jak i zmieniłem przez to. Tak tylko kciukiem dla mnie dużo wygodniej niż w shimano. Wymiana standardowo wyciągasz zaślepke i przeciągasz linkę przez dziurę bez rozkręcania. 1 Cytuj
ironman2015 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Napisano 23 Lutego 2023 Adiozzz dzięki za pomoc:) Chyba sobie kupię:)Muszę kupić komplet bo 1 tylnej nie sprzedają:)A zamontuje sobie tylko tylną.Wolę mięć manetkę przednią bez indeksu;,bo można sobie więcej wyregulować:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi