selisamage Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Temat wielce poważny. Potrzebuję ładne wentyle. Obecnie na prowadzeniu Peaty's X Chris King i Title MTB. Macie ulubione? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Mają być ładne czy dobre? Bo jak to drugie to można spojrzeć na wentyle od milKit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 @Mandoleran z tymi milkitem to po dwóch sezonach mam mieszane uczucia. różnie bywa ze szczelnością - jak za mocno dokręcam to zgniata uszczelkę, jak nie zgniata uszczelki to ucieka powietrze przy każdym ruchu wentyla, musiałem dać inne uszczelki zamiast tych niebieskich i jest znacznie lepiej, ten "patyczek", który wchodzi do środka wentyla lubi się zatykać, ten "patyczek" jak już się zatka to przy próbie pompowania lubi się wstrzelić do opony i do jego wyjęcia trzeba zdjąć oponę, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selisamage Napisano 15 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 43 minuty temu, Mandoleran napisał: Mają być ładne czy dobre? Bo jak to drugie to można spojrzeć na wentyle od milKit. Zdecydowanie ładne. Mam w dwóch rowerach muc offa i peaty's i nie widzę żadnej różnicy w jakości więc zakładam,że wentyl to wentyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 48 minut temu, Eathan napisał: @Mandoleran z tymi milkitem to po dwóch sezonach mam mieszane uczucia. różnie bywa ze szczelnością - jak za mocno dokręcam to zgniata uszczelkę, jak nie zgniata uszczelki to ucieka powietrze przy każdym ruchu wentyla, musiałem dać inne uszczelki zamiast tych niebieskich i jest znacznie lepiej, ten "patyczek", który wchodzi do środka wentyla lubi się zatykać, ten "patyczek" jak już się zatka to przy próbie pompowania lubi się wstrzelić do opony i do jego wyjęcia trzeba zdjąć oponę, Ok. To dzięki za info bo już prawie kupiłem, prawie bo właśnie chciałem coś co da się zamleczać bez wypuszczania powietrza. Jak widać nie ma idealnych rozwiązań. @selisamage No to w takim bądź razie kup te które najbardziej Ci się podobają. Ja dla przykładu mam wentyle od mafrenda co kosztowały tyle ile skarpetki od cygana i tak samo nie mam z nimi najmniejszych problemów od ponad 2 sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 @Mandoleran Milkitów też nie zamleczysz bez wypuszczania powietrza. Działa to tak: zakładasz koło, pompujesz by się ułożyła opona. Potem spuszczasz poniżej 1 bara, wykręczasz wkład wentyla, wstrzykujesz mleko, wkręczasz wkład i nabijasz ciśnienie do zadanego rozmiaru. Jak chcesz sprawdzić poziom mleka to znowu spuszczasz poniżej 1 bara, wykręcasz wentyl, etc. Jak zrobisz to na większym ciśnieniu to nie wtłoczysz mleka albo wystrzeli Ci ono z powietrzem. Osobiście uważam, że strzykawką z igłą (podobne do kupienia na Ali) plus zwykły wentyl wystarczy. Różnica tyczy się tylko tego, że będziesz musiał obsługiwać ręcznie tłoczek strzykawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Umówmy się, nie ma większego "bling bling" niż Peaty's w anodzie Chrisa. A wiem co mówię, bo sam mam i byle g***a do roweru nie zakładam 😄😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selisamage Napisano 15 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 @Punkxtr Ej, 3 dni już spędziłem zastanawiając się czy da się lepiej niż Peaty's XD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Muszę odkopać temat bo po zakupie 2 kompletów Peaty's z przykrością stwierdziłem, że to aluminiowe g**no nie jest już bling-bling. Aktualnie na topie są tytanowe wentyle Terske, oczywiście "made in the USA": https://terske.com/products/titanium-tubeless-valve-stems A na poziomie "god" grają Terske w wersji od Agave Finishworks i takie sobie zamawiam: https://www.agavefinishworks.com/shop?category=Terske+Ti+Valve+Stems A Peaty's lecą tam, gdzie ich miejsce czyli do pudła z gratami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi