DXVD Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 Przymierzam się do kupna swojego pierwszego fulla którym mam zamiar jeździć głównie po lesie, a czasami jechać na jakiś wypad w góry do bike parku. Mam na oku rower Specialized Stumpjumper Comp Alloy ale mam dylemat czy nie lepiej kupić jakiegoś roweru enduro z większym skokiem. Na jazdę po lokalnych trasach, a czasami w trudniejszym terenie i sporadycznym skakaniu na hopach nada się ten rower czy lepiej już kupić enduro? Cytuj
KSikorski Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 Nie kupuj enduro. Kup stumpjumpera, fabryczne opony zostaw na bikeparki i góry, a na lokalne ścieżki kup ground control t7. 1 Cytuj
Galvatron Napisano 13 Lutego 2023 Napisano 13 Lutego 2023 Rzuć okiem na Trance'a X: https://www.giant-bicycles.com/pl/trance-x-29-1 Ma trochę lepszy widelec (36 performance vs 34 Rhytm) i zakres napędu (10-51 vs 11-51). Niestety nie wiem, ile warte są te hamulce Tekro i jak wypadają w porownaniu do G2 R. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi