Skocz do zawartości

[Ideal zigzag] Co wiecie na temat tej marki

Icekbss

Rekomendowane odpowiedzi

To jest grecki producent.Kiedyś posiadałem rower tej firmy i mi ukradli…Miałem go długi czas.Teraz zastanawiam się czy kupić tej samej firmy czy szukać czegoś innego…Jest sporo sklepów w Europie z tymi rowerami choć w Polsce wątpię.Ale nie mieszkam w Polsce wiec luz.cena tego roweru to 650€ jeżeli jest taka możliwość żebyście sprawdzili osprzęt i powiedzieli czy warto go kupić czy w tej cenie można coś lepszego….Na ogół jak miałem zigzaga z 2013 to dobrze się sprawował ale jest 2023 i pytanie czy teraz lipy nie zaczęli robić….Podejrzewam ze 99% ludzi tu obecnych zna się lepiej ode mnie na rowerach…pozdrawiam.link jest bezpieczy,szukalem takiego boy Byl chociazby po angielsku ale ciezko znalesc….https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/vounou-mtb/29-inches-podhlata/ideal-zigzag-29-2021/

Edytowane przez Icekbss

To ponad 3 tyś zł . Hmmm . Generalnie rewelacja to nie jest . Taki rekreacyjny rower terenowy . Amor RST , nie znam się na ich amorach ale golenie 30mm nie wróżą wysokiej klasy . Napęd 2x9 , raczej podstawowej niż średniej klasy , najprostsze tarczówki shimano , opony Kenda  ....   Myślę że można kupić coś lepszego . A do czego ma  być ten rower ?

Lubię zwiedzać z moja koBita ciekawe miejsca….Mieszkamy w Holandii wiec większość czasu suniemy po asfalcie ale nie braknie tez małego terenu.szukam roweru tego typu bo są szybkie i wytrzymałe…zależy mi na kołach 29’ no i jak już go kupię to fajnie jak by się nie psuł bo na tym mi najbardziej zależy.Nie musi być jakiś profesjonalny ale muszę go mieć lata.bardzo się przywiązuje do roweru,dbam jak o dziecko i nie chcial bym co chwile go zmieniać albo coś w nim wymieniać.Jeżeli nie ten,to co byście mi proponowali tak do 4tys złotych? 

5 godzin temu, Icekbss napisał:

Nie musi być jakiś profesjonalny ale muszę go mieć lata.

5 godzin temu, Icekbss napisał:

większość czasu suniemy po asfalcie ale nie braknie tez małego terenu

To mi brzmi jak rower z przekładnią planetarną i gravelowymi oponami.

W budżecie 4-4,5 tysiąca złotych proponuję spojrzeć na:

https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-presidio-2 (choć presidio 3 jest ZNACZNIE lepszy, kosztuje katalogowo już 5399zł, ale w praktyce da się kupić taniej: https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-marin-presidio-3-2023)

Rozważyłbym też któregoś z Marinów DSX.

Kurde bardziej mi zalezy na Jakims gorskim,Te wygladaja jak by mialy mi sie pod tylkiem  rozkraczyc (mam ADHD życiowe)a poza tym czasami w teren wjeżdżam po lesie pośmigać….Te amory z przodu musza być.a co myślicie o trekach Marlin 5,6,7 ? W standardowych wersjach.długo pojeżdżę takim trekiem? czy w standardzie ma może badziewne podzespoły i coś na starcie trzeba wymienić albo zamówić z czymś lepszym.podsyłam link do mojego roweru który mi zaje b li….on mi sie dobrze sprawował jakieś 7 lat….Jeżeli można prosić to wypowiedzcie sie czy te treki są lepsze gorsze a może jeden chu…https://www.matrabike.nl/product/2085/ideal-zigzag-deore-29er

Zaznaczam ze tamten rower był kupiony w 2013r. pozdrawiam serdecznie 

Edytowane przez Icekbss

14 godzin temu, Icekbss napisał:

Jest jakaś różnica ? 

Można mieć wąski zakres przełożeń kasety rozszerzany zakresem przełożeń na korbie lub mieć jedną zębatkę na korbie i szeroki zakres przełożeń kasety. Różnice można sobie policzyć posługując się danymi dotyczącymi liczby zębów i operacjami dzielenia na kalkulatorze.