jaakko Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 a to nie jest tak, że ramy są klepane w Chinach i Tajwanie ? Marin składa rowery bodajże w Indonezji. Słyszałem opinie, że ramy z Tajwanu są dużo lepsze niż te z Chin. Kiedyś LOCA z Wrocławia zamawiała ramy z Tajwanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Lutego 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Wszystko zależy od konkretnej fabryki i kontroli jakości jaką firma prowadzi. Kraj produkcji jest sprawą drugorzędną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaakko Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 zgadzam się w pełni, ale może chodzi właśnie o to, że na Tajwanie te fabryki są lepsze pod kątem technologii, R&D i jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Ech, Panie.... Rama z Tajwanu, full i to wszystko za jedyne 8000.... Bierz tego RZ 2, w gratisie powietrze w kołach z Malezji/Indonezji 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Ciekawe u ilu osób ten slogan "marin ze słonecznej Kalifornii" powoduje że podejmują decyzję zakupu, Marina. Zwłaszcza w Polsce może to mieć miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Myślę, ze wszyscy marzą o rowerze ze słonecznej Kaliforni 🤣 Ja mam juz 3 i wszystkie kupiłem z powodu Kalifornii 🤣 Poza tym, slogan Marina to "Made for fun". Apple ma bodajże "Designed in California" a klepie u Foxcona w Chinach, jsk cała reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Bez obrazy ale "stworzony dla zabawy" to hasło reklamowe a ja mówię że, "... ze słonecznej Kalifornii" to slogan. Dlaczego ? Bo rowery tylko na desce kreślarskiej widziały Kalifornię. W sumie to biorąc pod uwagę moje doświadczenia z Marinem, tzn z przedstawicielem w WaWie to faktycznie wszystko się zgadza, made for fun. Ale tylko spoko, tylko sobie piszemy 😁 Edytowane 16 Lutego 2023 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 @XC100S nie jest tak źle. Mnie np. dystrybutor na Polskę wysłał błędny zestaw serwisowy. To znaczy pomylono sztuki. Zgłosiłem się rok po zakupie (zestaw leżał na zapas). Bez dyskusji dosłano brakujące elementy. Kurier był następnego dnia z paczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 23 godziny temu, kaktuss123456789 napisał: Rift zone 2 2022 -8900zł rift zone 1 2023 - 8500zł rift zone 1 2022 - 7500zł Który i Ew. Dlaczego. Co byście wybrali Ja bym brał 2 z rocznika 23. Nie wiem, dobierz jakoś kasę i ... Tylko to wchodzi w grę, tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktuss123456789 Napisano 16 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Zgadzam się, am100s wypada dużo lepiej pod kątem osprzętu. Natomiast marin mi się podoba, po prostu. Dużo bardziej niż rockrider. Marka nigdy nie była dla mnie wyznacznikiem, ale w tym wypadku udało się zbić cenę za rifta2 22r do 8300. I wydaje mi się, że na ten moment jego osprzęt mi w zupełności wystarczy. Z czasem można co nieco wymienić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 7 godzin temu, XC100S napisał: Bo rowery tylko na desce kreślarskiej widziały Kalifornię. To i tak dobrze Każdy choć trochę zorientowany wie, że i rowery i elektronika to głównie Azja. Jak napisano wyżej - w tej samej fabryce klepią topowe modele i budżetową padlinę. Nawet jak się podzespoły zgadzają, to marka premium będzie miała porządna kontrolę jakości, która też kosztuje, jak trzeba sprawdzić co którąś sztukę. Do tego koszt marketingu itp. Sam miałem wcześniej rowery z Deca i dobrze je wspominam. Tutaj nie płacisz za napis na ramie. Marin też miał wpadki, o problemach z polskim dystrybutorem też słyszałem od sprzedawcy z jednego sklepu, który zerwał współpracę. W innym sklepie sprzedawca oferował mi rabat na RZ3 2022 ale i tak było to grubo powyżej mojej wypłacalności, że o budżecie nie wspomnę. Też uprzedzał o wzrostach cen w nowym roczniku, dodał nawet, że jego zdaniem te zmiany konstrukcyjne nie są warte aż takiej podwyżki. A OP gratuluję, mamy takie same rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaktuss123456789 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Dzięki wszystkim za komentarze! miło dokonywać świadomych zakupów 👌 a tu dzisiejszy zakup, na pedały już zabrakło (podobnie jak koledze 🤑) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi