macca Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Dzień dobry, Panowie, wymieniam kilka rzeczy w starym rowerze(koła już jadą z Rowerplus.pl) dziękuję kolegom z forum w doradztwie! tym razem suport oraz korba, czy taka korba jak z linku będziesz dobra? https://www.sbike.pl/korba-shimano-deore-fc-t6010-3x10-483626t-175mm-o_9955.html i jaki suport do tego byście polecili? jakiś token to dobry by był? jakiś model może? dzięki uprzejme za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 To zależy jaką mufę tam masz. Obstawiam, że to BSA więc z Tokena to TK878. TK888 też podejdzie ale to raczej nie do takich rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Nie wiem co ci tam w rowerplusie doradzili ale "dobrych" kół to w ich ofercie tak na szybko nie zauważyłem A jeśli chodzi o suport to masz dwie drogi. Albo wykładasz 200 plnów na coś lepszego z możliwością wymiany łożysk (+ będziesz potrzebował narzędzi do wymiany lub oddawał do serwisu) albo kupujesz taniego i dobrego bb52 za ułamek tej ceny a jak się rozwali to kupujesz nowy. Biorąc pod uwagę trwałość suportów ht2 i to jeszcze w takim rowerze, który nie będzie użytkowany w ciężkim terenie bez wahania brałbym jakiś tani model. Wytrzyma zapewne dłużej niż ty będziesz w posiadaniu obecnego roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 ok, dziękuję za odpowiedź, kupiłem koła mavic, takie jak na fotce, myślę że wystarczające(jak na fotce) sprawdzą się? a korba będzie spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Ta korba jest aż za fajna do takiego roweru, a suport bierz jakikolwiek. Wspomniany bb52 w zupełności wystarczy, a w nim, jak się komuś chce, to też można wymienić same łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 dziękuję za za odpowiedź Maciek👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 3 godziny temu, macca napisał: kupiłem koła mavic, takie jak na fotce, myślę że wystarczające(jak na fotce) sprawdzą się? a osobiście uważam, że piasty shimano nie są produktem jaki warto kupować upgrade, wolałbym przy takiej kwocie składać coś na komponentach dt swiss/novatec. oczywiście jeśli musisz mieć tę prądnicę to sprawa się trochę komplikuje Nooooo ale jak masz napisane wyżej - do takiego roweru wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 czyli rozumiem że spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Wystarczy choć osobiście wolałbym mieć łożyska maszynowe, przynajmniej z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 12 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 wiesz nie m też takiej wiedzy, musiałbym bardziej się interesować, nie wiedzialem pewnie bym kupił takie jak mówisz, teraz już nic nie wyszło , trudno, dzięki za odpowiedź 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Suport bb 52 to opcja jeśli nie masz wyboru i musisz go kupić. Montowałem ich wiele, setki i łożyska zaczynają szurać dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi